19:57 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα - Δ. Γεωργακόπουλος: «Οι μάρτυρες υπεράσπισης δυσφημούν τη δημόσια υγεία» - Αύριο συνεχίζεται η δίκη

Πάτρα - Δ. Γεωργακόπουλος: «Οι μάρτυρες υπεράσπισης δυσφημούν τη δημόσια υγεία» - Αύριο συνεχίζεται η δίκη

Δ. Γεωργακόπουλος στην «Μ»: «Οι μάρτυρες υπεράσπισης δυσφημούν τη δημόσια υγεία»

Απίστευτη «επίθεση» Κούγια στον καθηγητή Νικόλαο Ράικο : «Ντροπή σου, επιστήμονα απατεώνα, ο Θεός δεν θα σε συγχωρήσει ποτέ»
-«Σε καθηγητή πανεπιστημίου απευθύνομαι, όχι σε τσιγγάνο στην Αγία Βαρβάρα!»

Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

Την εκτίμηση ότι οι τεχνικοί σύμβουλοι της υπεράσπισης της κατηγορουμένης από την Πάτρα δυσφημούν ευθέως, όχι μόνο τους 55 γιατρούς και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία που κατέθεσαν στη δίκη, αλλά και τα ίδια τα νοσηλευτικά ιδρύματα, εξέφρασε μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο δικηγόρος Δημήτρης Γεωργακόπουλος: «Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι έρχονται μάρτυρες υπεράσπισης πρόθυμοι και διατεθειμένοι να προσπαθήσουν να εκθέσουν τους συναδέλφους τους των τεσσάρων νοσοκομείων, υπονοώντας ότι είναι ανεπαρκείς επαγγελματίες υγείας, συνωμότες και ψεύτες. Δηλαδή ότι με κάποιον τρόπο όλοι αυτοί αποφάσισαν να έρθουν σε κάποιου είδους επικοινωνία για να πάνε να καταθέσουν περίπου τα ίδια ψεύδη, να «καθαρίσουν» κάποιους γιατρούς που έχουν τελέσει ιατρικές αμέλειες και εμμέσως πλην σαφώς να κατηγορήσουν τη μητέρα.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Γεωργακόπουλος

Αυτές οι καταθέσεις θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να προκαλέσουν την αντίδραση από τις διοικήσεις των νοσοκομείων» επισήμανε ο εκ των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας (μαζί με τον Δημήτρη Καράμπελα). «Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, για παράδειγμα, υποστήριξε ότι για τον ίδιο είναι δεδομένο ότι έχει δοθεί κεταμίνη κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης γιατί δεν έχει ξαναδεί μέχρι τώρα σε προσπάθεια ανάνηψης να μην έχουν δώσει κατασταλτικά και ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι γιατροί το αρνούνται» επισήμανε.
«Ο κ. Κραββαρίτης χρησιμοποιεί πολλές λέξεις υπονοώντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι γιατροί λένε ψέματα. Υπάρχουν και κάποιες αντίστοιχες τοποθετήσεις από την Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία επίσης προσπαθεί να βγάλει ψεύτες τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο και στο Αγλαΐα Κυριακού» συμπλήρωσε ο δικηγόρος και πρόσθεσε: «Η τεχνική σύμβουλος της υπεράσπισης επέρριψε έμμεσα ευθύνες και στους γιατρούς του Ωνασείου καθώς δεν διέγνωσαν πρόβλημα στην καρδιά της Τζωρτζίνας. Γιατί να λένε ότι οι γιατροί αυτοί στα δημόσια νοσοκομεία είναι κακοί στη δουλειά τους; Όταν έρχεται ένα παιδί που ξέρεις ότι έχουν πεθάνει δύο αδελφάκια του, το ‘‘ραντάρ’’ των γιατρών είναι ‘‘στα κόκκινα’’ για οτιδήποτε. Υπονοούν λοιπόν ότι ενώ θα έπρεπε να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση για το παιδί, οι γιατροί, σε τέσσερα νοσοκομεία κιόλας, δεν το προστατεύουν γιατί είναι κακοί και άσχετοι, με αποτέλεσμα το παιδί να πεθάνει!» τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όλοι οι μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Τοξικολογίας Νικολάου Ράικου, δεν έχουν υποχωρήσει ως προς την ουσία της κατάθεσής τους παρά τις επιθέσεις του συνηγόρου υπεράσπισης προς το πρόσωπό τους.

«Κομπογιαννίτης»
Στην τελευταία δικάσιμο που έγινε την Πέμπτη, ο Αλέξης Κούγιας έκανε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον Νικόλαο Ράικο.
Το κλίμα ήταν τεταμένο από την έναρξη της διαδικασίας, καθώς ο συνήγορος της κατηγορουμένης έκανε δηλώσεις στις κάμερες, με αποτέλεσμα η έδρα να τον περιμένει.

Ο κηθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νικόλαος Ράικος

Ο κ. Κούγιας ρώτησε αρχικά τον μάρτυρα για τις σπουδές και την επάρκειά του. Τον χαρακτήρισε μάλιστα «άνθρωπο με ελλιπείς γνώσεις που απλά μαζεύει πτυχία».
– Κούγιας: Σαν ιατροδικαστής πόσες νεκροψίες – νεκροτομές έχετε κάνει;
– Μάρτυρας: Πάνω από 300 νεκροτομές έχω και κλινικές εξετάσεις. Η ομάδα μου είναι η μόνη ομάδα που κάνει κλινική τοξικολογία! Έχω πάνω από 1.000 περιστατικά τον χρόνο!
– Κούγιας: Σε υπόθεση προ ετών με το αρσενικό και τον καθηγητή στη Θεσσαλονίκη…
– Πρόεδρος: Τι σχέση έχει;
– Κούγιας: Απευθυνθήκατε στον κ. Τσατσάκη!
– Μάρτυρας: Όχι βέβαια!
– Πρόεδρος: Δεν θα απαντήσετε!

Ο Αλέξης Κούγιας προσέφυγε κατά του δικαστηρίου για να του επιτραπεί η ερώτηση, κάτι που απέρριψε η έδρα.
Ο συνήγορος εξακολουθούσε να διαμαρτύρεται και να διακόπτει την εισαγγελέα προκαλώντας την παρατήρηση της προέδρου.

– Πρόεδρος: Μη διακόπτετε την εισαγγελέα! Τι είναι αυτά, κύριε Κούγια!
– Κούγιας: Μη μου χτυπάτε εμένα το χέρι! Μη μου χτυπάτε το χέρι εμένα! Μη μου ξαναχτυπήσετε το χέρι εμένα!
– Κούγιας: Στις 14/3/2022 ήταν η γνωμοδότησή σας στην κυρία Σαλάππα με βάση την οποία συνελήφθη η κατηγορουμένη. Γι’ αυτή την ανακάλυψή σας έχετε κάνει κάποια δημοσίευση;
– Μάρτυρας: Υπάρχει δημοσίευση! Για τη μέθοδο αυτή υπάρχει δημοσίευση από τον Φλεβάρη του 2022!
– Κούγιας: Ντροπή σας! Ντροπή σου! Ο Θεός δεν θα σε συγχωρήσει ποτέ! Έχεις κάνει δημοσίευση πριν τη γνωμοδότηση; Ντροπή σου! Αθεόφοβε, και κάνε μου μήνυση! Τώρα κάνε μου μήνυση!

Μητέρα
κατηγορουμένης

Η ένταση αυτή οδήγησε τη μητέρα της κατηγορουμένης σε ένα ξέσπασμα κατά του μάρτυρα φωνάζοντας «κοίτα τον! Γελάει!». «Εσείς θα περάσετε έξω!» της είπε η πρόεδρος.
Μετά τη διακοπή που ζήτησε ο συνήγορος είχαμε νέο επεισόδιο, καθώς ο κ. Κούγιας φώναζε στον διάδρομο προς τον καθηγητή Τοξικολογίας: «Απατεώνα! Απατεώνα! Επιστημονικέ απατεώνα! Κάνε μου μήνυση τώρα!».
Μετά τη διακοπή υπήρξε νέα «έκρηξη» του συνηγόρου υπεράσπισης, όταν ο δρ Ράικος εξήγησε γιατί ερεύνησε την ύπαρξη της ουσίας ροκουρόνιο.
– Μάρτυρας: Όταν έγινε όλος ο ντόρος με το ροκουρόνιο, είχαν μείνει ελάχιστες σταγόνες. Με αυτές στήσαμε μια μέθοδο, κάναμε την εξέταση και βρήκαμε ίχνη ροκουρόνιου. Το κάναμε γιατί μας ενδιαφέρει όταν γίνεται ΚΑΡΠΑ να προσδιορίσουμε όλες τις ουσίες. Ότι γίνεται στην ΚΑΡΠΑ δεν μεταβολίζεται.
– Κούγιας: Άλλο ρώτησα… Σε καθηγητή πανεπιστημίου απευθύνομαι, όχι σε τσιγγάνο στην Αγία Βαρβάρα. Για ποιο λόγο ψάξατε το ροκουρόνιο ενώ δεν το ζήτησε κανείς;
– Μάρτυρας: Θυμάστε τι γινότανε… Δεν θυμάστε; Στα ΜΜΕ!
– Κούγιας: Στα ΜΜΕ; Κομπογιαννίτη! Δεν ντρέπεσαι, από τα ΜΜΕ; Ντροπή σου. Με τον Ευαγγελάτο, την Τατιάνα και τη Ζήνα φτάσαμε εδώ!
– Πρόεδρος: Ηρεμήστε, σας ανακαλώ στην τάξη!
– Κούγιας: Άρα εσείς ψάξατε το ροκουρόνιο επειδή ασχολιόντουσαν τα ΜΜΕ. Τέλος με αυτό!
Η ένταση συνεχίστηκε καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να φύγει, προκειμένου να πάει για τη θεραπεία του, με την πρόεδρο να απαντά ότι ο μάρτυρας δεν θα ξαναέρθει. «Τορπιλίζετε τη διαδικασία! Αν δεν ξαναέρθει θα παραιτηθώ!» απάντησε ο κ. Κούγιας, ο οποίος στράφηκε για ακόμη μία φορά κατά του καθηγητή Τοξικολογίας.
Ο ίδιος αποχώρησε τελικά για να κάνει τη θεραπεία του, ενώ η πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθεί εκ νέου να καταθέσει ο Νικόλαος Ράικος.
Η δίκη συνεχίζεται αύριο 11 Οκτωβρίου. Θα καταθέσει ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης. Έπεται η συνέχεια κατάθεσης από την Ουρανία Δημακοπούλου.

Από την “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας