3:48 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα: Η Ρούλα έψαχνε κατασταλτικές ουσίες μετά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Η Ρούλα έψαχνε κατασταλτικές ουσίες μετά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Κατασταλτικές ουσίες οι οποίες σε υπερβολική δόση μπορούν να προκαλέσουν ανακοπή αλλά και θάνατο, δηλαδή να δράσουν ως δηλητήριο, έψαχνε στο Διαδίκτυο μετά την εισαγωγή της 9χρονης Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο με αναφερόμενους σπασμούς η Ρούλα Πισπιρίγκου!

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


• Αναζήτησε διαζεπάμη δύο φορές το απόγευμα της 8ης Απριλίου 2021!
• Βρέθηκαν βενζοδιαζεπίνες και στις τοξικολογικές που έγιναν στις 14 Απριλίου μετά την αιφνίδια ανακοπή


Το εντυπωσιακό αυτό εύρημα προκύπτει από τον νεότερο έλεγχο που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) στο κινητό τηλέφωνο της κατηγορουμένης και το ξεψάχνισμα των αναζητήσεων που έκανε στο «Google Chrome». Τα στοιχεία βρίσκονται ήδη στη διάθεση της 18ης τακτικής ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάπα, η οποία χειρίζεται την υπόθεση και αν μη τι άλλο προκαλούν προβληματισμό για το πώς προκλήθηκε η δυσεξήγητη ανακοπή της 11ης Απριλίου που κατέστησε τετραπληγικό το, μέχρι τότε, υγιέστατο κοριτσάκι.

Διαζεπάμη

Βάσει της νεότερης εργαστηριακής έκθεσης της ΔΕΕ, την οποία αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», προκύπτει ότι λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» η κατηγορούμενη μητέρα της σέρφαρε από το κινητό της τηλέφωνο στο Διαδίκτυο ψάχνοντας για διαζεπάμη, μια συγκεκριμένη ουσία η οποία ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών και έχει κατασταλτικές, υπναγωγές και αγχολυτικές δράσεις, ανάλογα με τις δόσεις. Πρόκειται για μια ουσία της οποίας το πιο γνωστό σκεύασμα είναι το Stedon, το οποίο χορηγείται σε ειδικές περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι υποφέρουν από άγχος ή αυπνία.

Ωστόσο, όπως επεσήμαναν στην «Μ» ιατρικοί κύκλοι, είναι γνωστό ότι η υπερβολική χορήγηση διαζεπάμης προκαλεί αναπνευστική καταστολή, ανακοπή, καθώς ακόμη και θάνατο (!), διότι δρα ως δηλητήριο. Σημειώνεται ότι τρεις ημέρες μετά τη διπλή αναζήτηση της συγκεκριμένης ουσίας από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η υγιής μέχρι εκείνη τη στιγμή Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή ενώ νοσηλευόταν, με τους γιατρούς να δίνουν υπεράνθρωπη μάχη προκειμένου να την επαναφέρουν στη ζωή. Τελικά το μικρό κορίτσι χάρη στη δυνατή καρδιά του επιβίωσε, κατέστη τετραπληγικό και έχασε τη μάχη με τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου 2022 ύστερα από την υπερβολική δόση κεταμίνης, την οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- της χορήγησε η μητέρα της!

Το ερώτημα λοιπόν το οποίο ήδη απασχολεί τις δικαστικές Αρχές είναι για ποιον λόγο η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε για διαζεπάμη το απόγευμα της εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» και ενώ το κοριτσάκι νοσηλευόταν; Για ποιο λόγο ενδιαφερόταν -και μάλιστα έντονα εάν αναλογιστούμε τη διπλή αναζήτηση- για τη συγκεκριμένη ουσία; Από την έρευνα της «Μ» αποκλείεται το ενδεχόμενο να έψαχνε τις κατασταλτικές ουσίες για τον εαυτό της, καθώς δεν βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση, ενώ και η ίδια δεν έχει αναφέρει κάτι ανάλογο τόσο στην απολογία της όσο και στις συχνές δημόσιες παρεμβάσεις της ακόμη και μέσα από τη φυλακή.

Αναζητήσεις

Βάσει των στοιχείων που βρίσκονται στη διάθεση της «Μ» προκύπτει ότι στις 18.22 το απόγευμα της 8ης Απριλίου 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου μπήκε σε γνωστή ιστοσελίδα φαρμακευτικών σκευασμάτων αναζητώντας διαζεπάμη, ενώ ακολούθησε ένα λεπτό αργότερα νέα αναζήτηση για τις ίδιες ουσίες και πάλι στον ίδιο ιστότοπο. Σημειώνεται ότι τρεις ημέρες μετά την αναζήτηση της συγκεκριμένης ουσίας, η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή, κατά τη νοσηλεία της στις 11.4.2021.

Τοξικολογικές

Αξιολογώντας την τοξικολογική εξέταση με ημερομηνία 14.4.2021, σε αίμα της Τζωρτζίνας που ελήφθη μετά την ανακοπή που υπέστη στις 11.4.2021, προκύπτει ότι διαπιστώθηκαν βενζοδιαζεπίνες σε συγκέντρωση 371 ng/ml.

Από το γεγονός ότι η κ. Πισπιρίγκου έψαχνε διαζεπάμη (δηλαδή, φάρμακο της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών) και στο αίμα της Τζωρτζίνας διαπιστώθηκαν βενζοδιαζεπίνες θα πρέπει να ερευνηθούν τα εξής:
• Δόθηκαν στην Τζωρτίνα κατά τη νοσηλεία της από 8.4.2021 (ημέρα εισαγωγής λόγω γαστρεντερικών ενοχλήσεων) βενζοδιαζεπίνες, και, εάν ναι, ποια ουσία;
• Δόθηκαν βενζοδιαζεπίνες μετά την ανακοπή και μέχρι τη λήψη αίματος για τοξικολογική εξέταση, και, εάν ναι, ποια ουσία;

Οι ως άνω απαντήσεις θα ρίξουν φως στα αίτια της ανακοπής, διότι εάν δεν δόθηκαν ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των βενζοδιζεπινών, τότε προκύπτει μόνο ένα συμπέρασμα: η κατηγορουμένη έδωσε διαζεπάμη σε μεγάλη συγκέντρωση στις 11.4.2021, προκάλεσε ανακοπή και εν συνεχεία μετά την ανάταξη και την πάροδο χρονικού διαστήματος και μέχρι τη δειγματοληψία αίματος για τοξικολογική εξέταση, μεταβολίστηκε κάποια ποσότητα και διαπιστώθηκε συγκέντρωση μόνο 371ng/ml. Αν ισχύει αυτή η περίπτωση, η κ. Πισπιρίγκου θα έρθει αντιμέτωπη με ακόμα μία κατηγορία, εκείνη της απόπειρας ανθρωποκτονίας διά φαρμακευτικής δηλητηρίασης εξαιτίας υπερβολικής χορήγησης διαζεπάμης – μια ουσία ικανή να προκαλέσει αναπνευστική καταστολή και ανακοπή. Δηλαδή, εάν από 8.4.2021 έως 11.4.2021 οι γιατροί δεν είχαν χορηγήσει βενζοδιαζεπίνες εξηγείται πλήρως η αιτία της ανακοπής. Άλλωστε έχει ξαναγίνει παρόμοιο περιστατικό και στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, όταν το 1985 ο κ. Ψαρούλης είχε διαγνώσει φαρμακευτική δηλητηρίαση σε τρία παιδιά με δράστιδα τη μάνα τους.

Εγκυμοσύνη

Όσο αφορά την εγκυμοσύνη, προκύπτει ότι τη διέκοψε με χρήση του σκευάσματος Cytotec. Είναι ενδεικτικό ότι από την έρευνα της ΔΕΕ προέκυψε ότι στις 20 Μαρτίου 2021, μία ημέρα πριν από τον αιφνίδιο θάνατο της Ίριδας, έκανε αναζήτηση στο Διαδίκτυο για «πρώιμο τεστ εγκυμοσύνης». Στη συνέχεια στις 15 Απριλίου έψαξε πληροφορίες για εγκυμοσύνη στο πρώτο τρίμηνο, ενώ στις 23 Απριλίου για το χάπι της άμβλωσης. Την ίδια ημέρα μπήκε σε γνωστό φόρουμ για να βρει πληροφορίες σχετικά με την «εμπειρία» άλλων γυναικών όσον αφορά το χάπι αποβολής Cytotec. Από το περιβάλλον της κατηγορουμένης προκύπτει ότι η ίδια προχώρησε στη λήψη χαπιού κατόπιν σύστασης γυναικολόγου, μια και η κύηση δεν ήταν προχωρημένη. Εκείνο το οποίο είναι αδιευκρίνιστο είναι εάν το παιδί ήταν του Μάνου Δασκαλάκη ή του «Γιάννη» με τον οποίο διατηρούσε εφήμερη σχέση η Πισπιρίγκου, ενώ επισήμως το ζευγάρι δίνει ως αιτία διακοπής της κύησης τον φόβο ενός γονιδιακού προβλήματος.

Όπως δημοσιεύτηκε στην “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί                              Ρούλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Oι 173 κλήσεις πριν και μετά τον θάνατο της Ίριδας και τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας (βίντεο)

Πάτρα: Αστείο εξώδικο Πισπιρίγκου για κινητά και μνήματα στον Δασκαλάκη (βίντεο)

Πάτρα – Δ. Σούρας σε Π. Κουσουλό: “Μου μιλάτε για μια γυναίκα που στερείται ανθρώπινης ψυχής”!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας