23:28 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Σ. Μπουζιάνης για τα σημάδια στο πρόσωπο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Σ. Μπουζιάνης για τα σημάδια στο πρόσωπο της Τζωρτζίνας

Ερωτηματικά προκάλεσε το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη σύμφωνα με το οποίο η Τζωρτζίνα έφερε σημάδια(πτωματικές υποστάσεις) στο πρόσωπο της και ταυτόχρονα στην πλάτη.

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Συγκεκριμένα στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει: “Παρατηρούνται υποστάσεις κυανέρυρθρης χροιάς που καταλαμβάνουν το αριστερό ημιμόριο του προσώπου, το άνω βλέφαρο του δεξιού οφθαλμού, την δεξιά παρειακή χώρα και την οπίσθια επιφάνεια του κορμού του σώματος, καθώς και ήπια κυάνωση των ονύχων των χειρών και αποξήρανση του κάτω χείλους του στόματος.”

(Οι πτωματικές υποστάσεις ή αλλιώς livor mortis, είναι μεταθανάτιες. Το δέρμα παίρνει μια βαθιά ερυθρή χρώση ενώ εμφανίζονται εκτεταμένες κηλίδες ακανόνιστου σχήματος.)

Ο ιατροδικαστής μιλώντας στο ereportaz.gr είπε ότι εξέτασε τη σορό της 9χρονης την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου ενώ το κορίτσι πέθανε ,όπως είναι γνωστό το Σάββατο 29 Ιανουαρίου ,με ώρα θανάτου 15.50 (μετά την προσπάθεια ανάνηψης που απέβη άκαρπη). Αυτό σημαίνει ότι το νεκρό κοριτσάκι μπήκε σε ψυγείο. Ο ίδιος απέφυγε να πει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς περιμένει όπως μας είπε να  κληθεί από την 18η ανακρίτρια. Ιδού τι μας είπε επακριβώς ο Σωτήρης Μπουζιάνης: “Η Τζωρτζίνα πέθανε στις 29 Ιανουαρίου. Η νεκροψία-νεκροτομή έγινε την 1η Φεβρουαρίου ,μπήκε στο ψυγείο δηλαδή.

Όταν πεθαίνει κάποιος, ειδικά στο νοσοκομείο ,πάει στο νεκροθάλαμο του και ανάλογα με το πότε θα το πάρει το οποιοδήποτε γραφείο κηδειών, πολλές φορές το παίρνουν και αμέσως, το βάζουμε μετά σε ψυγεία και κατόπιν το φέρνουν σε μας”

Τον περασμένο Μάρτιο ,όταν είχε βγει η πληροφορία ότι το γραφείο κηδειών είχε μακιγιάρει τα σημάδια στο πρόσωπο της Τζωρτζίνας ο ιατροδικαστής σε επικοινωνία που είχαμε ήταν απόλυτος ότι η 9χρονη δεν έφερε σημάδια στο πρόσωπο. Μεταφέραμε μάλιστα στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” την θέση που είχε πάρει τότε ο κ. Μπουζιάνης.

Σήμερα αναφερόμενος στο θέμα αυτό με τα σημάδια μας είπε:  “Είναι πολλά γραφεία τελετών που καλλωπίζουν τη σορό. Το τι έκανε το συγκεκριμένο γραφείο κηδειών δεν το ξέρω”.

Ο υπεύθυνος του γραφείου κηδειών “Σαμιώτης” στην Πάτρα μας είχε πει τότε ότι έκαναν μακιγιάζ στην Τζωρτζίνα  ,όπως κάνουν σε όλες τις σορούς για αισθητικούς λόγους. Το μακιγιάζ ελέγχθηκε μάλιστα τότε από μέλη της οικογένειας της 9χρονης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο φως νέος «σκοτωμός» με τον Μάνο Δασκαλάκη – «Κάνε τα λεφτά μασούρι για τις προβολές»

Πάτρα: Σημάδια σοκ στο πρόσωπο της Τζωρτζίνας. Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση (βίντεο)


Η ιατροδικαστική έκθεση

Μεταξύ άλλων η έκθεση του ιατροδικαστή για την Τζωρτζίνα αναφέρει:

Νεκροψία

“Πρόκειται περί πτώματος θήλεος παιδιού, ηλικίας 9 ετών, άρτιας σωματικής διάπλασης και με μακροσκοπική εικόνα μυϊκής ατροφίας κάτω άκρων. Παρατηρούνται υποστάσεις κυανέρυρθρης χροιάς που καταλαμβάνουν το αριστερό ημιμόριο του προσώπου, το άνω βλέφαρο του δεξιού οφθαλμού, την δεξιά παρειακή χώρα και την οπίσθια επιφάνεια του κορμού του σώματος, καθώς και ήπια κυάνωση των ονύχων των χειρών και αποξήρανση του κάτω χείλους του στόματος. Εξωτερικά εις το πτώμα παρατηρούνται:

Βηματοδότης στην αριστερή υποκλείδια χώρα.

Ουλή μέση στην υπερομφάλια χώρα, μήκους 3,5εκ. Ίχνη εφαρμογής απινιδωτή στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα.

Σημείο παροχέτευσης (γαστροστομία) στο αριστερό κοιλιακό τοίχωμα

Διάσπαρτοι νοσηλευτικοί βελονονυγμοί μετά συνοδών εκχυμώσεων διαφόρων ηλικιών, στα αντιβράχια, τις ραχιαίες επιφάνειες των άκρων χειρών και άκρων ποδών.

Εκχύμωση σε αποδρομή στην πρόσθια επιφάνεια, στο κάτω τριτημόριο του δεξιού βραχίονα. Μεταθανάτια εκδορά στη δεξιά άνω θωρακική χώρα.

Νεκροτομή

Τα μαλακά μόρια του τριχωτού της κεφαλής δεν εμφανίζουν κακώσεις. Τα οστά του κρανίου δεν φέρουν κατάγματα.

Ο εγκέφαλος βάρους 1111γρ. και η παρεγκεφαλίδα βάρους 160γρ.μικροσκοπικά εμφανίζουν: Ιστολογικά σε πολλαπλές ιστοπαθολογικές τομές που ελήφθησαν από τον εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα, αναγνωρίζεται εικόνα εγκεφαλικού οιδήματος, ηπίου βαθμού.

Στην περιοχή των κοιλιών του εγκεφάλου και γύρω από τον υδραγωγό του Sylvius αναγνωρίζονται περιοχές με εκφυλιστικές αλλοιώσεις και συνοδό γλοίωση.

Αγγειακοί κλάδοι και τριχοειδή στην εγκεφαλική ουσία παρουσιάζουν ικανού βαθμού διάταση και συμφόρηση χωρίς εξαγγείωση ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Σε ορισμένες θέσεις αναγνωρίζονται περιαγγειακές αθροίσεις λεμφοειδών κυττάρων με εστιακή παρουσία μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη.

Αγγειακοί κλάδοι στις μήνιγγες παρουσιάζουν εντόνου βαθμού διάταση και συμφόρηση χωρίς παρουσία εξαγγειώσεων ερυθρών αιμοσφαιρίων ἡ φλεγμονωδών κυττάρων.

 

Διαβάστε ακόμη

             

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας