0:18 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα - Παιδοκαρδιολόγος Καρατζά: "Είδα δύο φορές την Τζωρτζίνα" - Διαψεύδει τον συνήγορο της Πισπιρίγκου

Πάτρα - Παιδοκαρδιολόγος Καρατζά: "Είδα δύο φορές την Τζωρτζίνα" - Διαψεύδει τον συνήγορο της Πισπιρίγκου

Πάτρα: Η παιδοκαρδιολόγος της Τζωρτζίνας Αγγελική Καρατζά μιλώντας στο ereportaz.gr και τον Νίκο Νικολετάκη διαψεύδει τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου ο οποίος χθες υποστήριζε ότι η ίδια στην κατάθεση της διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της πριν η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή. “Είδα το παιδί δέκα ημέρες πριν αρρωστήσει χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, μόνο και μόνο επειδή είχαν πεθάνει τα άλλα δύο αδελφάκια και το είδα 24 ώρες μετά την ανακοπή, πάλι ήταν φυσιολογικό και με πήραν από το Καραμανδάνειο να μου πουν να το δω. Τους είπα: “Τι να το δω ,αφού το είδα πριν από 10 μέρες, το πολύ-πολύ να του βάλουμε ένα holter και ήταν παντελώς φυσιολογικό” επισήμανε η κ. Καρατζά. “Όλα είναι καταγεγραμμένα στο σκληρό δίσκο και την έκθεση μου την έχει και ο εισαγγελέας . Και όταν το παιδί πήγε στο Ωνάσειο δεν βρέθηκε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα. Η διακεκριμένη παιδοκαρδιολόγος τόνισε ότι το άτυχο κοριτσάκι δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα.” Σημείωσε μάλιστα ότι στο Ωνάσειο έγινε και βιοψία καρδιάς, έστειλαν μάλιστα δείγματα στη Γερμανία και δεν βρέθηκε καμία καρδιοπάθεια. “Ουσιαστικά επειδή δεν είχαν τι να κάνουν της έβαλαν τον απινιδωτή χωρίς να έχει ένδειξη να μπει. Δεν θυμάμαι να γράφω πουθενά αν επικοινώνησα ή όχι με τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο. Αποκλείεται ποτέ να έχω πει ότι δεν επικοινώνησαν γιατροί μαζί μου. Η ίδια στη συνομιλία μας μάλιστα επανέλαβε πως είχε επικοινωνία με τους γιατρούς

οι οποίοι είχαν προγραμματίσει μία σειρά από εξετάσεις για το παιδί.

“Στέλνουν με το παραμικρό τα παιδιά για έλεγχο”

Η παιδοκαρδιολόγος θέλοντας να τονίσει πόσο προσέχουν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο μας είπε ότι στέλνουν τα παιδιά για έλεγχο με το παραμικρό, ενώ όπως αποδεικνύεται η καρδιά τους λειτουργεί φυσιολογικά.

 

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Εξέτασα την Τζωρτζίνα και ήταν καλά» κατέθεσε παιδίατρος

Συνεχίστηκε και σήμερα (29.03.2023) η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η διαδικασία για τον θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού της 34χρονης από την Πάτρα ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της επικουρικής παιδιάτρου Λαμπρινής Βίτσα, η οποία παρακολούθησε την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο.

Στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η παιδίατρος από το Καραμανδάνειο επανέλαβε ότι οι εξετάσεις της 9χρονης από την Πάτρα ήταν καλές. Δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για ιατρικά θέματα, καθώς ήταν παρούσα στην ανάνηψη του παιδιού αλλά δεν συμμετείχε.

«Η 9χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο στις 8/4 με πιθανό επεισόδιο σπασμών. Η πρώτη επαφή μου μαζί της ήταν το μεσημέρι στις 9/4. Η συνάδελφος κ. Στογιαννίδου με ενημέρωσε ότι έκανε εμετό και πήγα στο δωμάτιο να δω τι συνέβη. Είδα το νεφροειδές που είχε μέσα σιελώδη εμετό. Είπα στη μαμά ότι αφού έκανε εμετό δε θα πάρουν εξιτήριο και θα μπει ορός» τόνισε η γιατρός η Λαμπρινή Βίτσα.

«Την είδα ξανά την Κυριακή το μεσημέρι. Τη βρήκα στο δωμάτιο ξαπλωμένη. Παρακολουθούσε στο tablet ένα παιδικό πρόγραμμα. Της έκανα κι ένα σχόλιο για το παιδικό που έβλεπε και μου χαμογέλασε το παιδάκι. Την εξέτασα και ήταν πάρα πολύ καλά, ούτε ακροαστικά ούτε τίποτα. Ενημέρωσα τον μπαμπά που ήταν εκεί πως ήταν μια χαρά και εκείνος μου είπε ότι τον προβλημάτιζε που δεν είχε ενεργηθεί και του απάντησα ότι θα το παρακολουθήσουμε, δεν είναι κάτι… η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο» πρόσθεσε η παιδίατρος.

Απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μάρτυρας επιβεβαίωσε την επικοινωνία, στην οποία αναφέρονται συνάδελφοί της από το Καραμανδάνειο, με την παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά. Την εν λόγω επικοινωνία, σύμφωνα με την υπεράσπιση, φέρεται να μην επιβεβαιώνει η ίδια η παιδοκαρδιολόγος, η οποία θα κληθεί σε κατάθεση.

Η παιδίατρος Λαμπρινή Βίτσα κατέθεσε πως όταν έγινε εισαγωγή της Τζωρτζίνας, συνάδελφός της παιδίατρος επικοινώνησε με την κ. Καρατζά πριν το παιδί υποστεί ανακοπή. Σύμφωνα με την κ. Βίτσα, η παιδοκαρδιολόγος μετέφερε στον συνάδελφό της ότι είχε δει το κοριτσάκι 10 ημέρες πριν, πως δεν είχε διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα και ότι πρότεινε σε δεύτερο χρόνο την τοποθέτηση Holter για την καταγραφή του καρδιακού ρυθμού.

Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης, η μάρτυρας είπε πως η ανακοπή της Τζωρτζίνας «μας είχε συγκλονίσει» και ότι το περιστατικό συζητήθηκε στις ενημερώσεις των γιατρών χωρίς να γίνει ιατρικό συμβούλιο με αυτό το αντικείμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Πισπιρίγκου Live – Ιατρός: “Η μητέρα μετά την ανακοπή ήταν ψύχραιμη”

Δίκη Πισπιρίγκου – Κούγιας: “Όλα όσα συνέβησαν ήταν λόγω ιατρικού λάθους!”- Κατέθεσε μήνυση στους γιατρούς του Καραμανδάνειου για την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας