21:27 Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Πάτρα: Πέθαινε το παιδί της και ενδιαφερόταν για τον βηματοδότη-Ρωτούσε για τις κάμερες! Οι καταθέσεις των γιατρών του ΠΑΙΔΩΝ (έγγραφα)

Πάτρα: Πέθαινε το παιδί της και ενδιαφερόταν για τον βηματοδότη-Ρωτούσε για τις κάμερες! Οι καταθέσεις των γιατρών του ΠΑΙΔΩΝ (έγγραφα)

Τις συγκλονιστικές καταθέσεις των γιατρών στο νοσοκομείο «Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη δικογραφία για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη αποκαλύπτει αποκλειστικά η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Του Νίκου Νικολετάκη

Τη στιγμή που τη Δευτέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση εξαιτίας της κεταμίνης που φέρεται να χορήγησε στο άτυχο κοριτσάκι, οι γιατροί του Νοσοκομείου «Παίδων» στο οποίο νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες το κοριτσάκι «καίνε» την κατηγορούμενη μητέρα του.
Όπως αναφέρουν, η κεταμίνη δεν χρησιμοποιείται καθόλου στο «Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Υπάρχουν όμως ακόμα καταθέσεις στις οποίες παρουσιάζεται η «περίεργη» συμπεριφορά της κατηγορουμένης, η οποία ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο, ρωτούσε για την ύπαρξη καμερών, με τη δικαιολογία ότι μπορεί να της κλέψουν πράγματα! Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι καταθέσεις στις οποίες γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο ειδοποίησε η μητέρα τους γιατρούς στο κρίσιμο επεισόδιο που οδήγησε στον θάνατο την άτυχη Τζωρτζίνα.

«Ψύχραιμη»
Σε κατάθεση την οποία έδωσε ειδικευόμενος γιατρός στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική ανέφερε ότι ο πατέρας της Τζωρτζίνας «ήταν εμφανώς πιο ταραγμένος από τη μητέρα, την οποία όσες φορές είδα εκείνη την ημέρα ήταν ψύχραιμη».
Στην ερώτηση αν χορήγησε ή παρήγγειλε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα από τις 26-1-2002 έως τις 29-1-2002 ο γιατρός απάντησε:
«Όχι, ποτέ. Είναι ένα φάρμακο που δεν το χρησιμοποιούμε εμείς οι νευρολόγοι, είναι δηλαδή εκτός πρωτοκόλλου».

Η Μ.Ε., νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, αναφέρθηκε στη μοιραία ανακοπή της Τζωρτζίνας που συνέβη το Σάββατο 29-1-2022: «Όταν μπήκα μέσα το παιδί ήταν ήδη διασωληνωμένο και είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της ΚΑΡΠΑ. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μάς είπε ο γιατρός Τ. ότι η προσπάθεια θα διαρκέσει 60 λεπτά. Τα 60 λεπτά είναι πολύς χρόνος, αλλά ο ίδιος είχε ενημερωθεί από τη μητέρα του παιδιού ότι σε προηγούμενη ανακοπή που είχε, επανήλθε μετά από 55 λεπτά. Το παιδί, όμως, εκείνο το μεσημέρι δεν ανένηψε ποτέ».

«Δεν έχετε δει τίποτα»
Η μαρτυρία της γιατρού Δ.Τ. προκαλεί αίσθηση καθώς αναφέρεται στην περίεργη πρόβλεψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για νέο, μεγάλο, επεισόδιο της Τζωρτζίνας μία ημέρα προτού το 9χρονο κορίτσι καταλήξει. «Την Παρασκευή 28-1-2022, το μεσημέρι, μετά το τρίτο επεισόδιο της Γεωργίας, η μαμά της μας είπε κάτι που μου είχε κάνει εντύπωση. Μας είχε πει, λοιπόν: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα, θα δείτε». Αυτό, όπως σας είπα, μου έκανε εντύπωση, γιατί δεν είναι δυνατόν να προβλέψει κάποιος τι θα γίνει στο μέλλον με κάποιον ασθενή. Πόσω μάλλον όταν δεν έχει καμία σχέση με την ιατρική».

Η ίδια είπε ότι δεν έχει δει ποτέ την κεταμίνη

Η Κ.Γ. ερωτώμενη για το αν χτυπούσε το οξύμετρο της Τζωρτζίνας την ημέρα του θανάτου, λίγο πριν από τις 14.30, αποκρίθηκε:
«Είμαι σίγουρη ότι δεν άκουσα να χτυπάει κάποιος συναγερμός από το οξύμετρο. Θα έπρεπε να χτυπάει, γιατί και το οξυγόνο της και οι σφύξεις της ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα».
Η ίδια στην ερώτηση για το αν χορήγησε ή παρήγγειλε να χορηγηθεί στο κοριτσάκι κεταμίνη το Σάββατο 29-1-2022 ή οποιαδήποτε άλλη μέρα αποκρίθηκε: «Όχι, ποτέ. Είμαι απόλυτη. Είναι ένα φάρμακα που εμείς οι παιδίατροι δεν το χρησιμοποιούμε και δεν υπάρχει καν στην κλινική».

«Το μεγάλο επεισόδιο δεν το είδατε ακόμα…»

Η Μ.Μ., παιδίατρος, διευθύντρια στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική, χαρακτήρισε περίεργα τα επεισόδια που είχε η Τζωρτζίνα. Όπως είπε, αυτός ήταν ο λόγος που από την Παρασκευή 28-1-2022 έδωσε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει η χορήγηση των φαρμάκων από τη μητέρα της, μέσω γαστροστομίας, και από εκείνη τη στιγμή όλα τα φάρμακα να δίνονται από το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής. Ερωτώμενη για την κεταμίνη απάντησε: «Είναι ένα φάρμακο που δεν το έχω χορηγήσει ποτέ και δεν υπάρχει στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική και γενικότερα δεν χρησιμοποιείται στις Παιδιατρικές Κλινικές». Η Μ.Μ. είπε ότι προβλημάτισε τους γιατρούς το ιστορικό των δύο προηγούμενων παιδιών που είχαν πεθάνει, καθώς δεν θεωρούσαν πειστικές τις αιτίες θανάτου. «Η μητέρα μου είπε ότι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τότε, επειδή το βράδυ εμφάνισε ένα επεισόδιο στο σπίτι, κατά τον ύπνο, που το παιδί ξαφνικά άρχισε να τρέμει. Στην ερώτησή μου αν το παιδί είχε χάσει και τις αισθήσεις του είπε ‘‘όχι’’, ήταν σαν μια εικόνα πανικού. Εντύπωση μου έκανε ότι η μητέρα ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη με όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε».
Αναφερόμενη στα αλλεπάλληλα επεισόδια της Τζωρτζίνας, η διευθύντρια είπε: «Μετά το δεύτερο ή το τρίτο επεισόδιο, δεν θυμάμαι, μας έκανε εντύπωση το εξής: στην παρατήρησή μου ότι στα επεισόδια που είδαμε είχε μόνο ταχυκαρδία και σε κανένα βραδυκαρδία, η μητέρα μας είπε ότι το μεγάλο επεισόδιο με βραδυκαρδία δεν το έχει κάνει ακόμα, θα δείτε». Την ίδια ημέρα επανέλαβε άλλα δύο επεισόδια την 18.30 ώρα και την 00.00 ώρα, διάρκειας 1,5 λεπτού με αυτόματη ύφεση, χωρίς τη σύγχρονη καταγραφή σαφούς επιληπτικής δραστηριότητας κατά την πολύωρη καταγραφή του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος. Την 29-1-2022 ενημερώθηκα ότι το παιδί κατέληξε».
Η Μ.Ε., νοσηλεύτρια στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική, αναφερόμενη στη συμπεριφορά των γονέων μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας είπε: «Ο μπαμπάς της ήταν βουρκωμένος και η μαμά της, κάποια στιγμή, έβγαλε έναν λυγμό. Για τέτοια περίπτωση, να χάνεις δηλαδή το παιδί σου, ήταν αρκετά ψύχραιμοι. Βέβαια, οι άνθρωποι ήδη είχαν χάσει δύο παιδιά και μπορεί γι’ αυτό να ήταν σε αυτή την κατάσταση».

Κάμερες
Ο Ν.Γ., νοσηλευτής στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, είπε ότι την Παρασκευή 28-1-2022, μετά που πήρε την πίεση στην Τζωρτζίνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ρώτησε: «Επειδή άκουσα δίπλα τη μητέρα ότι ζήτησε να κλειδώσετε τον θάλαμο τώρα που θα έφευγε για εξετάσεις, δεν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο;». Εγώ της απάντησα ότι είναι δημόσιο νοσοκομείο και ότι δεν έχει κάμερες. Δεν με ρώτησε κάτι άλλο και έφυγα από τον θάλαμο. Η ερώτηση που μου έκανε δεν σας κρύβω ότι μου έκανε εντύπωση, γιατί ήταν η πρώτη φορά που κάποιος συνοδός με ρωτούσε αν έχει κάμερες το νοσοκομείο, αλλά και γιατί μου φάνηκε περίεργο που ένας γονιός με ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες τη στιγμή που μέσα στους θαλάμους που νοσηλεύονται τα ίδια τους τα παιδιά γίνονται διάφορες ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις που καλύπτονται από το ιατρικό απόρρητο».
Η Μ.Κ., νοσηλεύτρια στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική, είπε ότι δεν περίμενε επ’ ουδενί τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Έβαλε μάλιστα τα κλάματα όταν έμαθε τι συνέβη.

 

Κρίσιμη μαρτυρία
Νοσηλεύτρια κατέθεσε: «Λίγο πριν τις 14.30 είδα να έρχεται προς το μέρος μου η μαμά της Τζωρτζίνας. Ερχόταν από την πλευρά του διαδρόμου που βρισκόταν ο θάλαμος της Τζωρτζίνας. Έτσι όπως ερχόταν, η αίσθησή μου ήταν ότι κάτι ήθελε να μας ζητήσει, κάποιο υλικό όπως σεντόνια, ή κάποια βοήθεια για το παιδί, για παράδειγμα να το μετακινήσουμε. Δεν κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε, γιατί όπως σας είπα ερχόταν περπατώντας και δεν μας φώναζε να πάμε για βοήθεια. Κατάλαβα όμως ότι μας αναζητούσε γιατί περπατώντας στον διάδρομο κοιτούσε αριστερά – δεξιά τους θαλάμους, μάλλον για να μας εντοπίσει. Όπως με πλησίαζε κάτι έλεγε, αλλά δεν άκουγα. Το έλεγε χαμηλόφωνα. Δεν φορούσε μάσκα. Επειδή, λοιπόν, δεν καταλάβαινα τι έλεγε, τη ρώτησα αν ήθελε κάτι. Δεν θυμάμαι αν μου έκανε κάποιο νεύμα ή μου το είπε ότι ήθελε να πάμε στον θάλαμο της Τζωρτζίνας. Αρχικά σκέφτηκα ότι το παιδί μπορεί να κάνει σπασμούς.
Αμέσως φώναξα και τη γιατρό κ. Κ. η οποία βρισκόταν στο γραφείο της, που είναι δίπλα από τη στάση. Τα δύο γραφεία χωρίζει μια πόρτα και μια ντουλάπα». Όπως είπε η νοσηλεύτρια: «Όταν μπήκαμε στον θάλαμο είδαμε το παιδί στο κρεβάτι του και μου έδινε την εντύπωση ότι κοιμάται. Πλησιάσαμε το παιδί και ρώτησα τη γιατρό τι ακριβώς κάνει το παιδί. Άκουσα έναν ρόγχο που προερχόταν από το παιδί, κοίταξα το οξύμετρο του παιδιού για να δω τις τιμές και είδα χαμηλές τιμές κορεσμού και σφύξεων. Τις τιμές του κορεσμού δεν τις θυμάμαι, αλλά οι σφύξεις ήταν γύρω στις 50. Καθώς παρατηρούσα το πρόσωπο του παιδιού είδα ότι ήταν άχρωμο και ότι είχε περιπτωματική κυάνωση. Οι οδηγίες της κ. Κ. ήταν να κατεβάσω το κρεβάτι, γιατί η πλάτη ήταν ανασηκωμένη, να της δώσω την AMBU και να κάνουμε μαλάξεις. Η μαμά συγχρόνως έβγαλε μια συσκευή, σαν ποντίκι υπολογιστή, και το έβαλε στο στήθος του παιδιού. Η γιατρός τη ρώτησε τι είναι αυτό και η μαμά της είπε ότι ήταν για να ειδοποιήσει τον γιατρό που είχε βάλει τον απινιδωτή. Η κ. Κ. της είπε να περάσει έξω από τον θάλαμο και σε μένα να καλέσω τους γιατρούς της ΜΕΘ. Οι γιατροί της Μονάδας κατέβηκαν πάρα πολύ γρήγορα, επειδή βρίσκεται στον ακριβώς από πάνω όροφο. Από τη στιγμή που μπήκαν οι γιατροί της ΜΕΘ στον θάλαμο ανέλαβαν αυτοί την ΚΑΡΠΑ. Κάποια στιγμή ο γιατρός της Μονάδας έδωσε εντολή το παιδί να διασωληνωθεί. Το παιδί διασωληνώθηκε και όλοι μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το σώσουμε, αλλά δυστυχώς η Τζωρτζίνα δεν τα κατάφερε. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών που σας περιέγραψα πριν, όσες φορές βγήκα από τον θάλαμο έβλεπα τη μαμά να είναι από έξω, στον διάδρομο, και να μιλάει στο τηλέφωνο. Στη διαδικασία αυτή η μαμά δεν έκλαιγε».
Η Κ.Π., επικουρική παιδίατρος στην Α’ Παιδιατρική Κλινική, ανέφερε: «Ένα θεματάκι που δημιουργήθηκε ήταν όταν η κ. Τ. ενημέρωσε τη μαμά για την αλλαγή ενός φαρμάκου που πρότεινε ο καρδιολόγος. Η μαμά είπε ότι ο γιατρός από τη ΜΕΘ της Πάτρας, ο κ. Ηλιάδης, δίνει τα συγκεκριμένα φάρμακα για κάποιο λόγο και εξέφρασε αντίρρηση για αυτή την αλλαγή. Τελικά λύθηκε το θέμα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του καρδιολόγου με τον κ. Ηλιάδη, ο οποίος συμφώνησε με την αλλαγή αυτή».
Η ίδια αναφέρθηκε στα διαδοχικά επεισόδια της Τζωρτζίνας που τους ειδοποιούσε η μητέρα: «Ελάτε, γιατί κάνει επεισόδιο». Σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα όλη η ομάδα, όπως ήμασταν, μπήκαμε στον θάλαμο της Γεωργίας. Η ώρα ήταν 11.00. Διαπιστώσαμε ότι πράγματι η Γεωργία παρουσίαζε κάποιο επεισόδιο με ταχυκαρδία με 156 σφύξεις, σταδιακά αποκορεσμό, ταχύπνοια και προσήλωση βλέμματος στα αριστερά, κόρες σε μυδρίαση και έβγαζε έναν ήχο, σαν γκρίνια, δεν μπορώ να το περιγράψω κάπως αλλιώς. Βάλαμε οξυγόνο, ακούσαμε στηθακουστικά το παιδί και διαπιστώσαμε ότι οι σφύξεις ήταν αυτές που κατέγραφε το οξύμετρο και κρατήσαμε χρόνο για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επεισόδιο. Κάπου στα 3 λεπτά χορηγήσαμε μιδαζολάμη παρειακά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το επεισόδιο λύθηκε. Όλο το επεισόδιο κράτησε 3,5 λεπτά. Είπαμε σε έναν ειδικευόμενο να μείνει λίγη ώρα στο δωμάτιο για να δει ότι το παιδί παραμένει σταθερό. Οι υπόλοιποι φύγαμε για να πάμε στους άλλους ασθενείς. Την 11.25 ειδοποιηθήκαμε πάλι από τη μαμά ότι το παιδί κάνει νέο επεισόδιο. Ήμασταν πάλι στον διάδρομο, ελάχιστα πιο μακριά αυτή τη φορά.
Πήγαμε πάλι στον θάλαμο της Γεωργίας και είδαμε ότι παρουσίαζε παρόμοιο επεισόδιο με το προηγούμενο, το οποίο λύθηκε αυτόματα σε 1,5 λεπτό.
Ο ειδικευόμενος είχε φύγει από τον θάλαμο γιατί είχε παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα κατά το οποίο το παιδί ήταν σταθερό, οπότε δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει στον θάλαμο. Έφυγε και ήρθε μαζί μας στην εξέταση των άλλων ασθενών. Όταν λοιπόν ξεκίνησε το δεύτερο επεισόδιο, δεν υπήρχε ιατρός μέσα στον θάλαμο. Μετά το δεύτερο επεισόδιο, αν δεν κάνω λάθος, κλήθηκε και ιατρός της ΜΕΘ για να εκτιμήσει το παιδί. Η εκτίμηση ήταν ότι το παιδί ήταν σταθερό και δεν υπήρχε ανάγκη νοσηλείας στη ΜΕΘ. Επίσης κλήθηκε και νευρολόγος η οποία τροποποίησε την αντιεπιληπτική αγωγή. Την 11:50 έφυγα από την κλινική. Όταν επέστρεψα γύρω στις 15.00 ενημερώθηκα ότι υπήρξε και ένα τρίτο επεισόδιο, παρόμοιο, και ότι θα τοποθετούνταν στο παιδί πολύωρη καταγραφή εγκεφαλογραφήματος. Γύρω στις 4.00 παρά έφυγα από το νοσοκομείο. Το Σάββατο 29-1-2022, το απόγευμα, δεν θυμάμαι τι ώρα, είδα στο κινητό μου τηλέφωνο δύο αναπάντητες κλήσεις από δύο συναδέλφους. Μίλησα με την κ. Κ. η οποία με ενημέρωσε ότι η Γεωργία απεβίωσε. Επειδή ήμουν έξω, όταν το άκουσα ταράχτηκα και αιφνιδιάστηκα. Δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο. Παρά το γεγονός ότι ήταν ένα παιδί με βαριά ψυχοκινητική καθυστέρηση, εμείς την Παρασκευή το αφήσαμε σε αιμοδυναμικά σταθερή κατάσταση και δεν περιμέναμε αυτή την κατάληξη.

Βηματοδότης
Ο Κ.Τ., παιδίατρος εντατικολόγος στη ΜΕΘ του «Παίδων», ανέφερε για το περιστατικό που τον παραξένεψε μετά τη μοιραία ανακοπή της Τζωρτζίνας: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάνηψης δεν είχαμε καμία κλινική ανταπόκριση, ούτε αυτόματη αναπνοή ούτε εγκαταστάθηκε φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός. Περίπου 15 λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας βγήκα από τον θάλαμο και ενημέρωσα τη μαμά του παιδιού ότι το παιδί είναι άσφυγμο, απνοϊκό, ότι έχει πεθάνει ουσιαστικά, και προσπαθούμε να το επαναφέρουμε στη ζωή. Η μαμά μας είπε να συνεχίσουμε γιατί και στο προηγούμενο επεισόδιο στην Πάτρα το παιδί ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και αναπνοή μετά από 55 λεπτά ανάνηψης. Η δεύτερη ερώτηση που μου έκανε ήταν αν γνωρίζω αν δουλεύει ο βηματοδότης. Η αλήθεια είναι ότι όταν ανακοινώνεις σε έναν γονιό ότι το παιδί του ουσιαστικά έχει φύγει από τη ζωή και κάνεις προσπάθεια να το επαναφέρεις, δεν περιμένεις να σε ρωτήσει αν δουλεύει ο βηματοδότης. Αυτή η ερώτησή της μου έκανε εντύπωση. Παράλληλα κάλεσα από το κινητό μου τον καρδιολόγο κ. Π. του Ωνασείου, ο οποίος είχε τοποθετήσει τον βηματοδότη-απινιδωτή στην ασθενή. Ο λόγος που τον κάλεσα ήταν γιατί ήθελα να ξέρω για ποιο λόγο η ασθενής είχε βηματοδότη και απινιδωτή. Μου είπε, λοιπόν, ότι ο απινιδωτής και ο βηματοδότης μπήκανε γιατί η ασθενής είχε κάποια επεισόδια βραδυκαρδίας και ήθελαν να εξασφαλίσουν την καρδιακή της λειτουργία. Στο τηλέφωνο όμως μου είπε ότι δεν είχαν βρει τη σαφή αιτία των επεισοδίων βραδυκαρδίας».
Η Δ.Τ., ειδικευόμενη στην Α’ Παιδιατρική Κλινική, είπε ότι ζήτησαν από τους γονείς να τους προσκομίσουν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις θανάτου των παιδιών: «Επειδή μας έκαναν εντύπωση οι αιτίες θανάτου, δεν πεθαίνει ένα παιδί από ηπατική ανεπάρκεια ξαφνικά και η αγενεσία φλεβόκομβου είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, να σας πω την αλήθεια εγώ πρώτη φορά άκουγα αυτόν τον όρο. Η μαμά μας είπε ότι θα ψάξει να τα βρει για να μας τα φέρει. Τελικά όμως δεν μας τα έφερε. Στη συνέχεια εξετάσαμε το παιδί. Κατά την εξέτασή του δεν διαπιστώσαμε κάτι. Ήταν σταθερό και ούτε οι γονείς μας ανέφεραν κάποιο επεισόδιο».
Η ίδια ανέφερε: «Οι καρδιολόγοι μας είπαν ότι τα αναφερόμενα επεισόδια στην Πάτρα δεν σχετίζονται με την καρδιά και ότι καρδιολογικά το παιδί δεν είχε πρόβλημα».
Ένας καρδιολόγος κατέθεσε: «Μετά την εξέταση της Γεωργίας μίλησα με τη μητέρα της, η οποία, αν θυμάμαι καλά, μου είπε ότι το παιδί κάνει κάποια επεισόδια βραδυκαρδίας. Εγώ τη ρώτησα αν είχε κάποιο ηλεκτροκαρδιογράφημα να μου δείξει και μου απάντησε πως έχει καταγράψει σε βίντεο κάποιο επεισόδιο που συνέβη στο νοσοκομείο της Πάτρας. Το συμπέρασμα που έβγαλα, βλέποντας το βίντεο, ήταν ότι ο βηματοδότης λειτουργούσε κανονικά και δεν υπήρχε λόγος να επέμβει ο απινιδωτής, δηλαδή δεν υπήρχε κάποια αρρυθμία. Αποκλείεται να υπήρχε κάποια καρδιακή αιτιολογία. Αυτό το λέω γιατί πρώτον οι καρδιολογικές εξετάσεις που κάναμε ήταν φυσιολογικές, δεύτερον της είχε γίνει ένας εκτεταμένος γενετικός έλεγχος για γονίδια που σχετίζονται με κακοήθεις αρρυθμίες στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, από τον οποίο δεν βρέθηκε κάποιο παθολογικό εύρημα και το σημαντικότερο ήταν ότι είχε απινιδωτή-βηματοδότη ο οποίος δεν κατέγραψε κανένα επεισόδιο αρρυθμίας (ταχυαρρυθμία, βραδυαρρυθμία) και ο βηματοδότης λειτουργούσε κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι η καρδιά ήταν διασφαλισμένη»

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

«Πάτρα ο θάνατος της Τζωρτζίνας», υποστηρίζει ο δικηγόρος της Ρούλας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ζητήσει διαζύγιο από τον Μάνο Δασκαλάκη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας