17:41 Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις μετά την αποκάλυψη της «ΜΠΑΜ» για τα ευρήματα στην Ίριδα

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις μετά την αποκάλυψη της «ΜΠΑΜ» για τα ευρήματα στην Ίριδα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας μετά την σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» σχετικά με τα ευρήματα τα οποία καταγράφηκαν στην Ίριδα.

Ήδη όπως έχει γνωστοποιηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διαταχθεί ο πειθαρχικός έλεγχος όλων όσοι έχουν εμπλοκή με τις υποθέσεις Μαλένας-Ίριδας ενώ φως στο τι ακριβώς συνέβη στο μόλις έξι μηνών βρέφος θα δώσει και η κατάθεση της Ιατροδικαστή Αγγελικής Τσιόλα.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση της η κυρία Τσιόλα εκτός από τη διάγνωση της αγενεσίας φλεβόκομβου που της έδωσε αστόχως η παθολογοανατόμος κυρία Μητσέλου έβαλε και ως δεύτερη αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα.

Κατά πληροφορίες μετά τον αποκλεισμό του ενδεχόμενου ένα σπάνιο γονίδιο να ευθύνεται για το θάνατο του βρέφους η κυρία Τσιάλα θα έχει τη δυνατότητα να αποδώσει το πνευμονικό οίδημα και τα σημάδια στο πρόσωπο σε εγκληματική ενέργεια και δη σε ασφυξία.


  • Τα ευρήματα τα οποία πραγματικά σοκάρουν
  • Κοινός μηχανισμός θανάτου και στην άτυχη Μαλένα

Τη σκληρή πραγματικότητα με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η εισαγγελική Αρχή αλλά και οι δύο πραγματογνώμονες ιατροδικαστές οι οποίοι διερευνούν τις συνθήκες θανάτου της μικρής Ίριδας, στις 21 Μαρτίου 2021, αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Στα στοιχεία τα οποία ήδη διερευνώνται σε δικαστικό επίπεδο συγκαταλέγονται τα ευρήματα που καταγράφονται στην ήδη συνταχθείσα ιατροδικαστική έκθεση, τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, και το βιολογικό υλικό που διασώζεται. Την ίδια στιγμή στο Ανθρωποκτονιών αναμένεται να δοθεί η ένορκη κατάθεση της ιατροδικαστού Πατρών Αγγελικής Τσιόλα, ενώ στον φάκελο της δικογραφίας περιέχεται και ένας αδιάψευστος μάρτυρας: η φωτογραφία της Ίριδας!

Βάσει του συγκεκριμένου φωτογραφικού υλικού που αποκαλύπτει η «Μ» προκύπτει μια καθηλωτική εικόνα που καταγράφει τον τρόπο της ασφυξίας! Από την άφωνη αυτή μαρτυρία του ίδιου του βρέφους μέσω του φωτογραφικού υλικού που άφησε ως ενθύμιο στη σύντομη ζωή του προκύπτουν τα εξής:

• Η εικόνα του εκζέματος (δηλαδή, δερματοπάθειας πέριξ των χειλέων), το οποίο προϋπήρχε διότι αναφέρεται ότι ήταν εμφανές και σε παλαιότερο φωτογραφικό υλικό ενώ το βρέφος ήταν εν ζωή.
• Η κυάνωση των χειλέων του στόματος, ως αποτέλεσμα ασφυξίας.
• Οι ερυθρότητες αριστερά της στοματικής κοιλότητας, αναπαριστώντας εικόνα πρόσφατων εντυπωμάτων, προφανώς δακτυλικών της άκρας χείρας του δράστη.
• Στο αριστερό ρουθούνι της μύτης παρατηρείται εικόνα αμυχής, προφανώς από τα νύχια του δράστη που με τα άκρα του χεριού του και σε συνδυασμό με το κηλιδωμένο πανάκι προκάλεσε απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών και επακόλουθη ασφυξία.
• Μέσα στο στόμα του βρέφους παρατηρείται εικόνα μικρής συλλογής αίματος προφανώς οφειλόμενη στη βίαιη είσοδο του πανιού εντός της στοματικής κοιλότητας κατά τη στιγμή της απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Σημειώνεται ότι όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Μ», το περιγραφέν τραύμα από τη λεπτομερή έκθεση της κυρίας Τσιόλα εντός της στοματικής κοιλότητας (λύση συνεχείας του βλεννογόνου) ήταν αριστερά.

Διαβάστε περισσότερα στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί

➤Αγόρασε την εφημερίδα και διαδικτυακά εδώ: https://www.empam.gr/eshop

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού από τη μητέρα και την αδερφή της (φωτό)

Πάτρα: Πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές Ίριδας και Μαλένας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας