11:45 Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα: Τα κενά και οι αντιφάσεις στην (σόλο) απολογία της Πισπιρίγκου

Πάτρα: Τα κενά και οι αντιφάσεις στην (σόλο) απολογία της Πισπιρίγκου

Το αναφαίρετο δικαίωμα του κατηγορουμένου να λέει στην απολογία του οτιδήποτε θέλει, ακόμη και πασιφανέστατα ψέματα, που προσφέρεται από το δικαιικό μας σύστημα, τίμησε κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας της (την περασμένη Πέμπτη) η κατηγορουμένη για τις δολοφονίες της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Του Πέτρου Κουσουλού


  • Εικονική πραγματικότητα και ανακρίβειες στην «παράσταση» της κατηγορουμένης ενώπιον του ΜΟΔ

Λέγοντας «τη δική της αλήθεια» ενώπιον των τακτικών δικαστών και των ενόρκων του ΜΟΔ Αθηνών όπου δικάζεται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, η -κατά τον συνήγορό της- πιο… αθώα κατηγορουμένη του κόσμου υπέπεσε σε κραυγαλέες αντιφάσεις σε σχέση με την απολογία της στην ανακρίτρια και παραποίησε -σε αρκετές των περιπτώσεων- την πραγματικότητα.

Ο στόχος της κατηγορουμένης ήταν διπλός: Αφενός να στοχοποιήσει -εκ νέου- τους γιατρούς οι οποίοι έδωσαν και την ψυχή τους προκειμένου το άτυχο κοριτσάκι να παραμείνει στη ζωή, και κυρίως τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, αλλά και να δώσει απαντήσεις (όχι στην έδρα του δικαστηρίου, αλλά στο πανελλήνιο) στο πλαίσιο ενός damage control ή crisis management.

Έμπειροι νομικοί στους οποίους απευθύνθηκε η «Μ» προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν λέξη προς λέξη την απολογία της κατηγορουμένης έκαναν λόγο για απολογία «η οποία δεν ήταν το ίδιο συναισθηματική με την πρώτη φορά», αλλά είχε στόχο να καταδείξει το πόσο καλή και στοργική μάνα ήταν η Πισπιρίγκου. Διαπίστωσαν και κάτι άλλο. Ότι προφανώς δασκαλεμένη από τους συνηγόρους της, η -κατά το κατηγορητήριο- δολοφόνος των τριών παιδιών της δεν χρησιμοποίησε (σε αντίθεση με όλες τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις και παρεμβάσεις της σε ΜΜΕ) ιατρικούς όρους. Στον αντίποδα της ιατρικής ορολογίας την οποία χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια παρεμβάσεών της σε εκπομπές και στο ΜΟΔ χρησιμοποίησε απλή γλώσσα για να εξιστορήσει την αιφνίδια εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» και την ακόμη πιο αιφνίδια ανακοπή την οποία υπέστη το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021. Παρότι ήταν άκρως προετοιμασμένη (με υλικό το οποίο προκαλεί ανατριχίλα και κάνει τον οποιονδήποτε να απορεί για το ποιος γονέας και για ποιο λόγο κρατάει τόσα ντοκουμέντα από τις τελευταίες στιγμές των παιδιών του, ιδίως όταν πρόκειται για αιφνίδιους θανάτους όπως υποστηρίζει η πλευρά της κατηγορουμένης) κατά τη διάρκεια της απολογίας της στο ΜΟΔ η Πισπιρίγκου υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων σε σχέση με αυτά που είχε πει δημόσια αλλά και στην ανακρίτρια.

Αντιφάσεις

Έχουμε και λέμε:

  • Αντίφαση 1η: Στην αρχή της απολογίας της προσπαθώντας να εξηγήσει τον τρόπο και τον λόγο για τον οποίο μετέφερε στα καλά καθούμενα το πρωινό της 8ης Απριλίου την άτυχη Τζωρτζίνα στο «Καραμανδάνειο», η κατηγορουμένη ισχυρίσθηκε ότι εκείνη την περίοδο υπήρχε ένας τσακωμός με τον Δασκαλάκη και ότι -γι’ αυτόν τον λόγο- εκείνη είχε πάρει την εννιάχρονη κόρη της μαζί της στο σπίτι της μητέρας της. Η αλήθεια όμως είναι ότι εκείνη την περίοδο το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου δεν είχε απλώς τσακωθεί, αλλά είχε χωρίσει! Μάλιστα εκείνο το πρωί (της 8ης Απριλίου) ο πατέρας των τριών κοριτσιών της Πάτρας είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τους δικηγόρους του προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση διαζυγίου. Σημειώνεται ότι τρεις ημέρες νωρίτερα η Πισπιρίγκου είχε εγκαταλείψει την Τζωρτζίνα και είχε κλειστεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει, μη δυνάμενη να δεχτεί τον χωρισμό της από τον Δασκαλάκη.
  • Αντίφαση 2η: Στην απολογία της η Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι ενημέρωσε τον Δασκαλάκη για την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» και ότι ο πρώην σύζυγός της πήγε εκεί συνοδευόμενος από τον σύντροφο της μητέρας του. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν ότι ο Δασκαλάκης πήγε μόνος, καθώς την ώρα που ενημερώθηκε από την κατηγορουμένη βρισκόταν σε δρομολόγιο.
  • Αντίφαση 3η: Στο ίδιο σημείο της απολογίας της ισχυρίσθηκε ότι όταν έφτασε ο Δασκαλάκης στο «Καραμανδάνειο» προκειμένου να δει την κόρη του, εκείνη εξήλθε του δωματίου και παρέμεινε μόνο η Δήμητρα Πισπιρίγκου. Στην πραγματικότητα, όμως, εντός του δωματίου ήταν και η ίδια. Μάλιστα, σύμφωνα με την περιγραφή Δασκαλάκη, η Τζωρτζίνα για να μιλήσει στον πατέρα της πρώτα κοίταξε την Πισπιρίγκου στα μάτια.
  • Αντίφαση 4η: Περιγράφοντας στο δικαστήριο τους λόγους που πιθανώς η Τζωρτζίνα δεν «καλωσόρισε» τον πατέρα της στο νοσοκομείο, η κατηγορουμένη επισήμανε ότι δεν γνώριζε τι είχε συμβεί και ότι ποτέ με τους γονείς της δεν μιλούσε για τα προβλήματά της και τους τσακωμούς με τον Μάνο. Η αλήθεια όμως είναι ότι το σπίτι της μητέρας της κατηγορουμένης είναι μικρό και ακούγονται όλα!
  • Αντίφαση 5η: Ακόμη μία πασιφανής αντίφαση η οποία δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν, και είναι προφανές ότι αποτελεί αποκύημα της φαντασίας της κατηγορουμένης ή του δικηγόρου της, είναι οι δήθεν παραινέσεις Ηλιάδη για δωρεά οργάνων της Τζωρτζίνας. Πρόκειται για πασιφανέστατο ψέμα το οποίο δεν επιβεβαιώνεται ούτε από την πλευρά Δασκαλάκη.
  • Αντίφαση 6η: Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η κατηγορουμένη προσπάθησε να πείσει τους ενόρκους και τους τακτικούς δικαστές για το πόσο στοργική μάνα ήταν. Έκανε το λάθος να αναφερθεί και στους περιβόητους διαλόγους σχετικά με το εάν θα τη δεχτεί ή όχι ο Δασκαλάκης στο Facebook. «Να σας εξηγήσω για το Facebook. Είχαμε κοινό Facebook. Μερικές από τις αναρτήσεις μπορεί να φαίνονται ΡΟΥΛΑ Πισπιρίγκου, αλλά είναι παλιές του ΜΑΝΟΥ. Το μόνο που έκανα κάποια στιγμή ήταν να σβήσω πάρα πολλούς φίλους και κράτησα πολύ συγκεκριμένα άτομα. Δύο – τρία αιτήματα που έγιναν στο Facebook σε νοσοκόμες και γιατρούς της ΜΕΘ» ανέφερε μεταξύ άλλων. Εκείνο το οποίο ξέχασε να πει, και αποτελεί πραγματικά ενδιαφέρουσα αντίφαση, είναι το πώς είναι ποτέ δυνατόν την πρώτη ημέρα και νύχτα νοσηλείας της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ του Ρίου η Πισπιρίγκου να ενδιαφερόταν για το εάν ο πρώην σύζυγός της θα ασχολείτο μαζί της (με πρόσχημα τη Μαλένα) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Ερωτήματα 

Το πραγματικά ενδιαφέρον σκέλος της απολογίας της κατηγορουμένης θα ξεκινήσει μόλις φθάσουμε στο σημείο υποβολής ερωτήσεων από τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους. Κάτι το οποίο δεν θα συμβεί άμεσα, καθώς το πιο πιθανό σενάριο είναι στις επόμενες συνεδριάσεις (την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη) η Πισπιρίγκου να συνεχίσει την απολογία-μονόλογο. Φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο και αυτές οι συνεδριάσεις να ματαιωθούν εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων.


Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη – Ο Δράκος των Εξαρχείων: Οι 5+1 επιθέσεις του – Η προκλητική απολογία του και οι… επτά συλλήψεις

Κως: Καταγγελία φρίκης από 16χρονη για βιασμούς από τον πατριό της

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας