20:54 Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πεκίνο: Σε κατάσταση συναγερμού λόγω αιθαλομίχλης

Πεκίνο: Σε κατάσταση συναγερμού λόγω αιθαλομίχλης

Το Πεκίνο εξέδωσε “Πορτοκαλί συναγερμό” και προέτρεψε τους κατοίκους του να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους εξαιτίας της πυκνής αιθαλομίχλης που έχει καλύψει τις τελευταίες 4 ημέρες την πρωτεύουσα της Κίνας.

 Τα επίπεδα του νέφους έφτασαν σε απαγορευτικό επίπεδο καταγράφοντας και το υψηλότερο για φέτος. Ο “πορτοκαλί συναγερμός” εκδόθηκε όταν το επίπεδο των μικρών αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα έφτασε στα 274 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) θεωρεί ότι μόνο στα 25 μικρογραμμάρια είναι ένα ασφαλές επίπεδο.Τα μέτρα που φαίνεται να έχει λάβει η κινεζική κυβέρνηση περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την ελαχιστοποίηση της παραγωγής των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και εργοστάσιων, τα οποία ωστόσο προχώρησαν σήμερα σε παύση των εργασιών τους σε μαι προσπάθεια να ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα από την παραγωγή ρύπων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχώρησε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων και την ελαχιστοποίηση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, παραλύοντας τη πόλη. Ανακοινώθηκε επίσης ότι τα σχολεία της χώρας παύουν τη λειτουργία τους, καθώς τίθεται ζήτημα για την υγεία των μαθητών και γενικότερα των πολιτών.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας