3:40 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Περίπου 30 Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται σε μαχητικά Mirage 2000 στη Γαλλία εδώ και ενάμιση μήνα

Περίπου 30 Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται σε μαχητικά Mirage 2000 στη Γαλλία εδώ και ενάμιση μήνα

Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται σε μαχητικά πολλαπλών χρήσεων Mirage 2000 στη Γαλλία εδώ και ενάμιση μήνα, μετέδωσε η «European Truth» επικαλούμενη τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου τριάντα Ουκρανοί πιλότοι παρακολουθούν ταχεία εκπαίδευση σε γαλλικά μαχητικά-βομβαρδιστικά στις αεροπορικές βάσεις Mont-de-Marsan και Nancy για περισσότερο από ενάμιση μήνα.

Η απόφαση για εκπαίδευση πιλότων ελήφθη την παραμονή της επίσκεψης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Παρίσι στις 8 Φεβρουαρίου.

Εάν ληφθεί μια πολιτική απόφαση, η Γαλλία θα μπορούσε να προμηθεύσει τον ουκρανικό στρατό με δώδεκα μαχητικά αεροσκάφη.

Η γαλλική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει σήμερα 195 μαχητικά – 96 Rafale και 99 Mirage 2000 διαφόρων σειρών, και άλλα 40 αεροσκάφη βρίσκονται σε υπηρεσία με το Πολεμικό Ναυτικό.

Πρόσφατα, η Γαλλία άρχισε να καταργεί σταδιακά το Mirage υπέρ του Rafale, αλλά η τροποποίηση του Mirage 2000-C θεωρείται ένα αρκετά καλό αεροσκάφος που, μετά από πρόσθετες επισκευές, μπορεί να πουληθεί σε ενδιαφερόμενες χώρες.

Στις αρχές Μαρτίου, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκόρνου, μιλώντας σε μέλη της Γερουσίας, σημείωσε ότι η Γαλλία δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση σχετικά με αεροσκάφη για την Ουκρανία ή την εκπαίδευση πιλότων, αλλά παραδέχτηκε ότι το θέμα συζητείται.

Επίσης, δύο Ουκρανοί πιλότοι βρίσκονται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αξιολογηθούν τις ικανότητές τους και σύμφωνα με το CNN, ενδέχεται να ενταχθούν άλλοι δέκα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας