20:37 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Πέτσας στην εκπομπή του Αυτιά, για κορωνοϊό: Δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός - Πρώτα θα ανοίξει η εκπαίδευση 

Πέτσας στην εκπομπή του Αυτιά, για κορωνοϊό: Δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός - Πρώτα θα ανοίξει η εκπαίδευση 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε πριν από λίγο στον Γιώργο Αυτιά λέγοντας πως η κυβέρνηση μελετά το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων,τονίζοντας ωστόσο πως αυτό εναπόκειται στην στάση των πολιτών.

Δήλωσε στη συνέχεια πως η συμπρωτεύουσα δέχεται αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο ιιό φορτίο.

 

Μπορούν όλοι να γίνουν ήρωες, τηρώντας τα μέτρα

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε για πολλοστή φορά πως δεν πέφτει ο αριθμός μετάδοσης του κορωνοϊού ενώ δήλωσε πως οι κρίσιμες ημερομηνίες για λήψη αποφάσεων είναι 7, 14 και 21 Δεκεμβρίου.

Σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτο μετά την σταδιακή άρση του lockdown δήλωσε ότι το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση. Στη συνέχεια εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ αργότερα και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

«Όλα σταθμίζονται και ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις», είπε ο Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας πως «ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός».

Στη συνέχεια είπε ότι οι περιοχές με μεγάλες τοπικές γιορτές, όπως η Πάτρα, θα πρέπει να προσέξουν μη γίνουν εστίες μόλυνσης και μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι υπολογίζονται πάνω από 2 εκατ. εμβόλια να είναι διαθέσιμα. Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, θα υπάρχουν 18 σημεία εμβολιασμού. Προβλέπεται επίσης και το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα εμβόλια σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τέλος Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι.

Για τους αρνητές ο κ. Πέτσας είπε «να αφήσουν στην άκρη τις θεωρίες συνωμοσίας», ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Ο πρωθυπουργός θα καλέσει πολιτικά πρόσωπα να εμβολιαστούν πρώτοι ως παράδειγμα», είπε, ο Στέλιος Πέτσας.

Για όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «τα μέτρα στήριξης στην οικονομία θα συνεχιστούν».

Μάλιστα, έχει προβλεφθεί για το 2021 να δοθούν 7,5 εκατ. ευρώ για στήριξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Πέτσας: Προς το παρόν δεν εξετάζεται το σενάριο για άρση του lockdown ανά περιοχές

Το μήνυμα του Στέλιου Πέτσα για την ονομαστική του εορτή!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας