12:08 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Πέτσας: Τα χρήματα στα ΜΜΕ για την καμπάνια κορωνοϊού θα δημοσιευτούν όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες

Πέτσας: Τα χρήματα στα ΜΜΕ για την καμπάνια κορωνοϊού θα δημοσιευτούν όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες

Τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ για την καμπάνια του κορωνοϊού θα δημοσιευτούν όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, διαμήνυσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση «αναπτύσσουν πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για την ανάδειξη των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και τη διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα, Παρασκευή.


Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης σε ΕΛΚ: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της


Πρόσθεσε ότι οι διεθνείς πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στόχο έχουν, επίσης, την ανάπτυξη συνεργασιών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ όπου, όπως τόνισε, υπεγράφησαν σημαντικές συμφωνίες. Επιπλέον, «ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την τουρκική δραστηριότητα που συνιστά απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και ειδικότερα για πρόσφατα συμβάντα παράνομης και προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στα σύνορά μας, καθώς και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη».


Διαβάστε επίσης: «Πλήρης στήριξη» από Ισραήλ στην Ελλάδα για θαλάσσιες ζώνες-Υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ακόμη στην επίσκεψη Δένδια στην Αίγυπτο, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών ότι «ξαναπιάσαμε το νήμα της διαπραγμάτευσης για την ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου». Αναφερθείς στα επόμενα βήματα άρσης των μέτρων, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «προετοιμαζόμαστε για την 1η Ιουλίου» οπότε και «θα ανοίξουν πιο πλατιά οι πύλες της χώρας στον τουρισμό».

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου η ισχύς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού, ενώ στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη μείωση προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων.


Διαβάστε επίσης: Γιατί η μείωση του ΦΠΑ δεν πέρασε στην αγορά


Αναφερθείς στη λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ για τις ενημερωτικές καμπάνιες λόγω κορονοϊού, ο κ. Πέτσας διαμήνυσε ότι «δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθούν η καμπάνια και οι διαδικασίες.

«Τώρα διεξάγεται ποιοτική έρευνα. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, θα δοθούν τα ποσά» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «όλη η φασαρία γίνεται από ένα συγκεκριμένο μέσο που συκοφαντεί τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουμέντο» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να ενημερώσει πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγκεκριμένο μέσο προτίμησής του κατά την περίοδο διακυβέρνησής του».

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας