15:59 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον τ. Βασιλιά Κωνσταντίνο (Βίντεο)

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον τ. Βασιλιά Κωνσταντίνο (Βίντεο)

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, κηδεύεται σήμερα ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών την περασμένη Τρίτη, ύστερα από σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η σορός του έκπτωτου βασιλιά ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 και έφθασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου από τις 06:15 εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Πλήθος κόσμου έχει σχηματίσει ουρές από πολύ νωρίτερα για να αποτίσει φόρο τιμής.

Άνθρωποι που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, για να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, έψαλλαν νωρίτερα τον εθνικό ύμνο.

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ενώ θα συμμετάσχουν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της. Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμένο, και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου : Με την ελληνική σημαία στο φέρετρο – Σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας