3:50 Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Πουλήθηκε για 8,2 εκατ. ευρώ το κτήριο της «Ελευθεροτυπίας» στο Κορωπί – Ανοίγει ο δρόμος για τις αποζημιώσεις πρώην εργαζομένων

Πουλήθηκε για 8,2 εκατ. ευρώ το κτήριο της «Ελευθεροτυπίας» στο Κορωπί – Ανοίγει ο δρόμος για τις αποζημιώσεις πρώην εργαζομένων

Έντεκα χρόνια μετά το κλείσιμο της «Ελευθεροτυπίας», πουλήθηκε έναντι 8,2 εκατ. ευρώ το ακίνητο της ιστορικής εφημερίδας στο Κορωπί, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποζημίωση των εργαζομένων οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους. Το λουκέτο που ακολούθησε μετά το κλείσιμο της εφημερίδας οδήγησε στην ανεργεία 850 εργαζομένους και σε σειρά δικαστικών αγώνων για την καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων που κρατούν πάνω από μια δεκαετία.

Ο πληστηριασμός των εγκαταστάσεων της πτωχευμένης εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος, σε οικόπεδο 42 στρεμμάτων, δίνει ελπίδες στους πρώην εργαζομένους να διεκδικήσουν μέρος των όσων τους οφείλονται.

Η Δήμητρα Παπουτσάκη, δικηγόρος των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας» δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι ως προνομιούχοι πιστωτές θα λάβουν ένα μέρος των αποζημιώσεών τους και των δεδουλευμένων τους που θα φτάσουν το 1/4 από τα ποσά που είχαν επιδικαστεί με δικαστικές αποφάσεις.

Το εκπλειστηριαζόμενο βιομηχανικό συγκρότημα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων) συνολικής επιφάνειας 13.483 τ.μ., κτίριο ενέργειας 1.102 τ.μ., ισόγειο βιομηχανικό κτίριο 2.121 τ.μ. και διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου 3.808 τ.μ.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας