5:08 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Πούτιν: "Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις ρωσικές ενεργειακές πηγές"

Πούτιν: "Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις ρωσικές ενεργειακές πηγές"

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το ρωσικό πετρέλαιο, εκτίμησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στις αγορές πετρελαίου και αερίου. Όλο αυτό οδηγεί σε πληθωρισμό, αλλά αντί να παραδέχονται τα λάθη τους, ψάχνουν για κάποιον να κατηγορήσουν» σημείωσε σε συνάντηση που είχε με αξιωματούχους της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

«Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις ρωσικές ενεργειακές πηγές και είναι, ξεκάθαρο, πως συγκεκριμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το μερίδιο των ρωσικών υδρογονανθράκων είναι ιδιαίτερα υψηλό, δεν θα μπορέσουν να εγκαταλείψουν την ενέργειάς μας για μεγάλο διάστημα» είπε.

Συμπλήρωσε πως οι αποφάσεις που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση «και οι δηλώσεις για πλήρη αποκήρυξη των ρωσικών ενεργειακών πηγών έχουν ήδη προκαλέσει αύξηση των τιμών του πετρελαίου».

Η Ε.Ε. δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε συμφωνία για το έκτο πακέτο μέτρων κατά της Ρωσίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και το εμπάργκο πετρελαίου έως το τέλος του έτους.

Η Ουγγαρία είναι αυτή που φέρνει τις περισσότερες αντιρρήσεις, ζητώντας εκατομμύρια για νέες υποδομές. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρωθυπουργός της, Βίκτορ Όρμπαν, είχε χαρακτηρίσει το εμπάργκο ως «ατομική βόμβα» για την ουγγρική οικονομία.

Η Ένωση έδωσε την ευκαιρία στη χώρα να προχωρήσει σε σταδιακή αποχώρηση έως το 2024, κάτι που, όμως, δεν την ικανοποίησε.

Διαβάστε επίσης

“Αναβάλλεται” κατά μία εβδομάδα η συμφωνία για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Βουδαπέστη: Η πρόταση της ΕΕ για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα κατέστρεφε την ουγγρική οικονομία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας