12:51 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Πραγματική θυσία στον "Μολώχ της ασφάλτου" Ρεκόρ επταετίας στους θανάτους στην άσφαλτο τον Ιούλιο!

Πραγματική θυσία στον "Μολώχ της ασφάλτου" Ρεκόρ επταετίας στους θανάτους στην άσφαλτο τον Ιούλιο!

Βαρύς ήταν ο απολογισμός στους ελληνικούς δρόμους τον περασμένο Ιούλιο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε αύξηση 22,5% στα τροχαία ατυχήματα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022, ενώ ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξήθηκε κατά 19,1% και 21,9% αντίστοιχα.

Ειδικότερα, τα οδικά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, αυξήθηκαν από 923 τον Ιούλιο του 2022, σε 1.131 τον Ιούλιο.

Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 81 νεκροί, 78 βαριά τραυματίες και 1.319 ελαφρά τραυματίες, έναντι 68 νεκρών, 66 βαριά τραυματιών και 1.080 ελαφρά τραυματιών τον Ιούλιο του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19,1% σε νεκρούς, κατά 18,2% σε βαριά τραυματίες και κατά 22,1% σε ελαφρά τραυματίες.

Τα περισσότερα ατυχήματα και οι θάνατοι σημειώθηκαν στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, τις πολυπληθέστερες δηλαδή περιοχές της χώρας. Η κατάταξη του αριθμού των θανάτων δεν ακολουθεί όμως την κατάταξη του συνόλου των ατυχημάτων. Ετσι, παρατηρείται ότι ενώ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατατάσσεται 4η στα ατυχήματα, είχε 3 νεκρούς.

Στην Κρήτη σημειώθηκαν 20 τροχαία με τραγικό απολογισμό τους 5 νεκρούς.

τροχαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεσολόγγι: Σοκ από το φριχτό θάνατο 50χρονης από κρεατομηχανή – Στο νοσοκομείο η κόρη της με νευρικό κλονισμό

Βαγγέλης Μπουρνούς: “Η Ραφήνα και το Πικέρμι αλλάζουν γιατί το ζήτησαν οι πολίτες” (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας