12:58 Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Προσομοίωση: Τι θα συνέβαινε εάν μετεωρίτης του μισού μεγέθους του Πλούτωνα χτυπούσε τη Γη

Προσομοίωση: Τι θα συνέβαινε εάν μετεωρίτης του μισού μεγέθους του Πλούτωνα χτυπούσε τη Γη

Ένα ανησυχητικό βίντεο προσομοίωσης δείχνει πώς μια μεγάλη πρόσκρουση αστεροειδών θα μπορούσε να επηρεάσει τη Γη και τι θα γινόταν. Οι χρήστες του TikTok έμειναν σοκαρισμένοι όταν είδαν ένα βίντεο προσομοίωσης, το οποίο δείχνει τι θα συνέβαινε στη Γη αν προσέκρουσε ένας μετεωρίτης στο μισό μέγεθος του Πλούτωνα.

Οι μετεωρίτες χτυπούν τακτικά τη Γη, αν και έχουν τη μορφή σκόνης ή πολύ μικρών σωματιδίων αφού περάσουν από την ατμόσφαιρα, επομένως είναι εντελώς ακίνδυνοι. Ωστόσο, το μέγεθος και η πυκνότητα ενός αστεροειδούς έχουν αρκετά μεγάλο αντίκτυπο στο πόση καταστροφή θα προκαλούσε στη Γη.

Για παράδειγμα, ο μετεωρίτης που οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων πιστεύεται ότι είχε πλάτος περίπου 10 έως 15 km (6,2 – 9,3 μίλια).

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένας μετεωρίτης για να καταστήσει τη Γη άγονο και άψυχο πλανήτη σε μια ενδεχόμενη πρόσκρουση, θα πρέπει να έχει διάμετρο λίγο λιγότερο από 100 χιλιόμετρα (62 μίλια).

Ο αστεροειδής που φαίνεται στο βίντεο είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό, οπότε είναι περιττό να πούμε ότι αυτό θα κατέστρεφε κάθε είδους ζωή που βρίσκεται στη Γη. Στο ανατριχιαστικό βίντεο, οι χερσαίες μάζες καλύπτονται από φλόγες και οι θάλασσες ξεραίνονται. Εν τω μεταξύ, μάζες συντριμμιών πετιούνται στο διάστημα και ένα τοίχος φωτιάς καταπίνει ολόκληρη την επιφάνεια της Γης.

Το βίντεο του TikTok, συνοδεύεται με την ερώτηση προς τους χρήστες «το θα μπορούσατε να κάνετε εκτός από το να αποχαιρετήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα». Ένας έγραψε χαρακτηστικά: «Θα πεθάνουμε, θα πεθάνουμε όλοι».

@space.landingg How are yall handling this type of situation? #fyp #space #meteor #earth ♬ original sound – Anything earth

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας