12:09 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Πρόταση από τον ΟΗΕ στην Μέρκελ για ηγετική θέση σε γνωμοδοτικό του Συμβούλιο

Πρόταση από τον ΟΗΕ στην Μέρκελ για ηγετική θέση σε γνωμοδοτικό του Συμβούλιο

Η αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την εξουσία μετά από 16 χρόνια στην καγκελαρία, σηματοδότησε το τέλος εποχής για την πολιτική καριέρα της, αλλά ίσως όχι και για την καριέρα της γενικώς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε επιστολή στην Μέρκελ, ζητώντας της να ηγηθεί ενός «υψηλόβαθμου γνωμοδοτικού συμβουλίου» για την ανάπτυξη και την διαχείριση παγκόσμιων δημόσιων αγαθών (όπως οι ωκεανοί ή το στρώμα του όζοντος) στο πλαίσιο της «Κοινής μας Ατζέντας» – μιας έκθεσης προς τα κράτη μέλη όπου ζητείται η ανανέωση του κοινωνικού συμβολαίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γκουτέρες περιμένει  απάντηση από την τέως καγκελάριο. Η εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντούγιαριτς δε σχολίασε το δημοσίευμα του Politico.

Αν η κα Μέρκελ δε συναινέσει για τη θέση της συμβούλου, διπλωμάτες των Ηνωμένων Εθνών συμφωνούν πως θα ήταν κατάλληλη και για τη θέση της επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κλίμα, καθώς η Πατρίσια Εσπινόζα που διατηρεί σήμερα το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ως επικεφαλής Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, θα αποχωρήσει εντός μερικών μηνών.

Με πληροφορίες από Politico

Διαβάστε ακόμη

Τέλος εποχής για την Μέρκελ: Ο Όλαφ Σολτς εξελέγη καγκελάριος της Γερμανίας με 395 ψήφους

Από τον Αντενάουερ στη Frau Μέρκελ!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας