2:47 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης αναφορικά με το λιανεμπόριο

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης αναφορικά  με το λιανεμπόριο

Την αναθεώρηση της απόφασης να μην ανοίξουν τα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη ζήτησε με ψήφισμα που εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά την αποψινή συνεδρίασή του, που συγκλήθηκε εκτάκτως και με μόνο θέμα συζήτησης «την πορεία της λειτουργίας του λιανεμπορίου και τη στήριξη των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που προέκυψε από την πανδημία της Covid-19»

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στον εμπορικό κόσμο της πόλης, έπειτα από την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην πόλη μας, όπως έγινε στην υπόλοιπη χώρα.

Ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης αυτής το συντομότερο δυνατό.

Η προάσπιση της δημόσιας υγείας αποτελεί αναμφίβολα το πρωτεύον ζήτημα και σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες, ώστε να στηριχθεί το σύστημα υγείας.

Επιτακτικό αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης είναι να υπάρχει μόνιμος δίαυλος άμεσης και διαρκούς ενημέρωσης του Δήμου μας για τα επιδημιολογικά δεδομένα που ισχύουν και τα μέτρα τα οποία συζητιούνται και σχεδιάζονται για την περιοχή μας και να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η γνώμη του.

Παράλληλα, θεωρούμε απολύτως αναγκαία τη στήριξη της αγοράς και της οικονομίας της πόλης όχι μόνο με τη σημερινή οικονομική στήριξη, αλλά και την επόμενη μέρα με μονιμότερα μέτρα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Υπόθεση βιτριόλι: Ο Ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας για την κατηγορούμενη. «Έγινε ακόμη πιο κακιά»

Απόστολος Λύτρας για την υπόθεση της Ιωάννας με το βιτριόλι: «Η απολογία της 36χρονης μου δίνει την εντύπωση ενός καλογραμμένου κειμένου από κάποιον άλλο, το οποίο αποστήθισε»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας