12:46 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Ρεσιτάλ πολιτικής απατεωνιάς από τον Ραγκούση, που έπαθε... Ραντανπλάν για να παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ

Ρεσιτάλ πολιτικής απατεωνιάς από τον Ραγκούση, που έπαθε... Ραντανπλάν για να παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ

Τι είπε ο άνθρωπος! Έγραψε ιστορία! Ξεπέρασε τον εαυτό του! Άφησε τον Παύλο τον Πολάκη και τον Χρήστο τον Σπίρτζη να φάνε τη σκόνη του. Τέτοιο… σφυροκόπημα στην κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν.

«H κυβέρνηση των υποκλοπών και της αντιδημοκρατικής εκτροπής, των Πάτσηδων και των Στάσσηδων, ξεπέρασε κάθε όριο θράσους προσπαθώντας να εξαπατήσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης απευθυνόμενος προς τον Θόδωρο Σκυλακάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

«Έρχεστε με θράσος και τρόπο ανήθικο να εξαπατήσετε ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την κατάσταση της οικονομίας. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια; Γιατί δεν συγκρίνετε τη δική σας κυβέρνηση με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και να κάνετε τη σύγκριση τι περικοπές έγιναν τότε και τι συνέπειες είχε; Δεν το κάνετε γιατί είστε ανέντιμοι», συνέχισε απτόητος ο Ραγκούσης στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023.

Κάποιοι είδαν ξαφνικά μπροστά τους τον Πρέκα να ανεβαίνει πάνω στο τραπέζι του καζίνου και σαν γνήσιος ποπολάρος να τα βάζει με τους κόντηδες. Απλώς ανάμεσα στον Γιάννη και τον Κώστα υπάρχει μία σημαντική διαφορά. Ο Πρέκας δεν απαρνήθηκε την καταγωγή του. Δεν αλλοίωσε το DNA του. Δεν απέρριψε όσα πρέσβευε και ας ερωτεύτηκε μια κοντέσα.

Ο Ραγκούσης τα έπραξε όλα αυτά! Για άλλον έρωτα! Της καρέκλας!

«Αν νομίζετε ότι θα αποφύγετε τη σύγκριση, πλανάστε πλάνην οικτράν. Γιατί αυτά που έχετε κάνει τα βιώνει στην καθημερινότητά του ο Έλληνας πολίτης επειδή δεν τολμάτε να αντιμετωπίσετε την αισχροκέρδεια. Μεγάλο δώρο μας κάνετε με τον ανιστόρητο, ανήθικο ισχυρισμό σας για να θυμάται ακόμα ο κόσμος ότι εσείς βάλατε τη χώρα στα μνημόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ την έβγαλε από τα μνημόνια», συνέχισε ο Γιάννης από την Πάρο!
Αν ανατρέξει κάποιος στο λήμμα «μνημόνιο», θα πληροφορηθεί ότι η πρώτη αίτηση δανεισμού υποβλήθηκε στις 3 Μαΐου του 2010 από τον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου. Είχε προηγηθεί στις 23 Απριλίου του ίδιου χρόνου το διάγγελμα του τελευταίου από το Καστελλόριζο. Άρα, με βάση την απλή λογική, η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη δανειακή σύμβαση, άρα και η αιχμαλωσία της χώρας από τους δανειστές της, ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή στις 6 Μαΐου. Απέσπασε 177 θετικές ψήφους. Σε κάποια σάιτ, ως πρώτος και καλύτερος που ενέκρινε το μνημόνιο εμφανίζεται ο Ραγκούσης.

Το δεύτερο μνημόνιο υπογράφηκε την 1η Μαρτίου του 2012. Είχε μεσολαβήσει το μεσοπρόθεσμο. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Ραγκούσης συγκαταλεγόταν σε εκείνους που έδωσαν θετική ψήφο. Ίσως και να είχε μπερδευτεί ο άνθρωπος και νόμιζε ότι «μνημόνιο δίχως Γιάννη, προκοπή δεν κάνει».

Πάμε τώρα να δούμε και τι άλλο έκανε τότε ο Παριανός. Είχε αφήσει τη δημαρχία του νησιού και ανέβηκε να δώσει τα φώτα του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στον δρόμο προς τις εκλογές του 2009, όταν ο Παπανδρέου διατράνωνε ότι «λεφτά υπάρχουν», ο Ραγκούσης αποτελούσε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Άρα, έβρισκε επιχειρήματα για να στηρίξει τη σιγουριά του αρχηγού του πριν πετάξει για το Καστελλόριζο, απ’ όπου έριξε όλη τη χώρα στα βράχια.

«Από τις 7 Οκτωβρίου 2009 έως και τις 17 Ιουνίου 2011 άσκησε τα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου», αντιγράφουμε από τη Wikipedia. Άρα, ως υπουργός ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο.

«Στις 17 Ιουνίου 2011 ανέλαβε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων», συνεχίζουμε την αντιγραφή.

«Ύστερα από την παραίτηση της κυβέρνησης του Παπανδρέου, ο Γιάννης Ραγκούσης ανέλαβε στις 11 Νοεμβρίου 2011 τα καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου», επιμένουμε (εμείς τον χαβά μας).

Έπειτα από τόσες αντιγραφές, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι η τοποθέτηση του Ραγκούση στη Βουλή ότι στα μνημόνια έβαλαν τη χώρα το κακό ΠΑΣΟΚ και η ακόμα πιο κακιά Νέα Δημοκρατία συνιστά μία πολιτική απατεωνιά που στηρίζεται στην κοντή μνήμη του κόσμου. Ε, με τόσα που έχουν περάσει οι Έλληνες πού να θυμούνται πού βρισκόταν ο Ραγκούσης το 2010 και το 2011 και όσα πρέσβευε.

Εκτός και αν ο Γιάννης έπαθε… Ραντανπλάν! Ίσως επιστημονικώς να είναι και η μοναδική εξήγηση για την προσπάθειά του να απαρνηθεί το παρελθόν του στο ΠΑΣΟΚ, τα πεπραγμένα του και τα λεγόμενά του. Το συμπαθές τετράποδο που γνωρίσαμε μικροί μέσα από τα κόμικ, σκεφτόταν μια φορά: «Όταν αποφάσισα να κάνω την πρώτη μου βόλτα, οι φίλοι μου με συμβούλευσαν να προσέχω να μη χαθώ. Εγώ δεν χάθηκα. Αλλά μου λείπουν οι φίλοι μου που έχω να τους δω από τότε». Κάπως έτσι χάθηκε και ο Ραγκούσης. Ή μάλλον έχασε τον εαυτό του ολόκληρο για να μεταλλαχθεί σε ΣΥΡΙΖΑ!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας