23:25 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ρωσία: Ο Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι κρατείται στο ίδιο τμήμα με καταδικασθέντες για φόνους

Ρωσία: Ο Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι κρατείται στο ίδιο τμήμα με καταδικασθέντες για φόνους

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Instagram, ότι στο σωφρονιστικό ίδρυμα ΙΚ-6 όπου κρατείται στην περιοχή Βλαντίμιρ τον έβαλαν στο ίδιο τμήμα με κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για φόνο.

“Και οι κατάδικοι είναι καλοί. Ήρεμοι και φιλικοί. Όταν ήρθα εδώ σκέφτηκα αμέσως ότι είναι δολοφόνοι. Έτσι αποδείχθηκε. Σχεδόν όλοι τους είναι δολοφόνοι. Οι ποινές είναι τεράστιες. Τα δικά μου 9 χρόνια εδώ είναι η μικρότερη ποινή, λες και είμαι παιδί προσχολικής ηλικίας. Ο μέσος όρος των ποινών είναι 13- 15 χρόνια. Υπάρχουν 19 και 20 χρόνια. Πρόκειται για άτομα που έχουν διαπράξει δύο φόνους”, έγραψε Ναβάλνι.

Όπως λέει ο ίδιος ο Ναβάλνι με ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί σε μεγάλες ποινές “είναι πιο εύκολο” να κάθεσαι μαζί τους. “Υπάρχει λιγότερη φασαρία, λιγότεροι μικροκαβγάδες. Παρότι και οι ίδιοι εξαρτώνται παρά πολύ από την διεύθυνση των φυλακών”, πρόσθεσε

Ο κάθε κρατούμενος ζει το δικό του δράμα, τη δική του τραγωδία με το θύμα του, την προσωπική του τραγωδία. “Πεπρωμένα που καταστράφηκαν εξαιτίας των παθών ή απλώς επειδή βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή”.

Στις 22 Μαρτίου, δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Ναβάλνι για απάτη και έλλειψη σεβασμού προς το δικαστήριο, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 9 ετών σε αποικία κρατουμένων αυστηρού καθεστώτος και χρηματικό πρόστιμο 1,3 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Στα τέλη Μαΐου ο Ρώσος πολιτικός είχε ανακοινώσει ότι του κοινοποιήθηκαν κατηγορίες για σύσταση εξτρεμιστικής οργάνωσης, οι οποίες επισύρουν επιπλέον ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Διαβάστε επίσης

Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε σε «αποικία κρατουμένων» υψίστης ασφαλείας

Νέες κατηγορίες εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι

 

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας