More

  Σάλος για την αγορά κτήματος από τη σύζυγο του Ν. Αναστασιάδη

  Θόρυβος προκλήθηκε σήμερα από δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» που ανέφερε ότι η Άντρη Αναστασιάδη, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, αγόρασε οικιστικό ακίνητο από την Αρχιεπισκοπή, με εμβαδόν πέραν των 1.700 τετραγωνικών μέτρων, στην πιο ακριβή περιοχή της Λεμεσού.

  Κόμματα της αντιπολίτευσης άφησαν αιχμές για επιλήψιμη πράξη και απαίτησαν εξηγήσεις.

  Η εφημερίδα έγραψε, ότι η αγορά έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, έναντι του ποσού των 500.000 ευρώ. Με την υπογραφή του αγοραπωλητηρίου, η κ. Αναστασιάδη πλήρωσε 40.000 ευρώ σε μετρητά, ως προκαταβολή, ενώ έως τις 30 Απριλίου, θα πρέπει να καταβληθεί στην Αρχιεπισκοπή το ποσό των 160.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε 75 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 4.000 ευρώ έκαστη.

  Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το ακίνητο βρίσκεται δίπλα στην κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην περιοχή Μεσοβούνια του δήμου Γερμασόγειας.

  Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό, γιατί η πώληση του κτήματος έγινε στο πλαίσιο συνήθων πράξεων πώλησης κτημάτων της Αρχιεπισκοπής, σε τρέχουσες τιμές.
  Εξάλλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως η αγορά του διπλανού προς την οικογενειακή του κατοικία οικοπέδου, από τη σύζυγό του δεν μπορεί να θεωρηθεί πράξη επιλήψιμη.

  Είναι, πρόσθεσε, μια ιδιωτική και διαφανής πράξη με όρους της αγοράς.
  «Αποτελεί κατάντημα τέτοια ζητήματα να τυγχάνουν μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και προβολής και να χρησιμοποιούνται για το ξεκαθάρισμα πολιτικών και επιχειρηματικών διαφορών» ανέφερε στη δήλωσή του.

  Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ακόμα, ότι για τον ίδιο αποτέλεσε και αποτελεί κανόνα ζωής, ότι το νόμιμο δεν είναι κατ΄ανάγκην ηθικό και γι’ αυτό ποτέ δεν συμμετείχε σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών ή τραπεζών, ούτε και πρόσφερε υπηρεσίες σε δημόσιους οργανισμούς, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη πράξη προέβη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεμπτή.

  Η κρισιμότητα των στιγμών, κατέληξε, απαιτεί συμπεριφορές υπεύθυνες και σοβαρές εκ μέρους όλων μας.
  Εξάλλου, έκπληξη και λύπη για το δημοσίευμα «μιας έγκριτης εφημερίδας» εξέφρασε η κ. Αναστασιάδη.
  Σε γραπτή δήλωση, η κ. Αναστασιάδη αναφέρει, ότι με το δημοσίευμα επιχειρείται να αναχθεί σε πολιτικό θέμα, ενώ πρόκειται για μια καθόλα νομότυπη ιδιωτική πράξη.

  «Θέλω να ελπίζω, ότι μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, δεν θα δοθεί συνέχεια στο θέμα» ανέφερε.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Βορίδης: Έχουμε αλλάξει το τοπίο στον πρωτογενή τομέα

  «Σε έναν χρόνο έχουμε ήδη αλλάξει το τοπίο στον πρωτογενή τομέα με τις παρεμβάσεις μας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανακουφίσουμε...

  Δένδιας: Η Ελλάδα αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά στο ξέσπασμα της πανδημίας

  Σε τηλεδιάσκεψη υπουργών Εξωτερικών για θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού συμμετείχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου παρουσίασε τον τρόπο...

  Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στις 12.30 παρουσία Μητσοτάκη

  Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μετά το άνοιγμα των συνόρων έχει προκαλέσει συναγερμό στην κυβέρνηση και στις υγειονομικές Αρχές και θα πργματοποιηθεί έκτακτη  σύσκεψη. Αν...

  Ειδικοί φρουροί καταγγέλλουν αστυνομικό συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ ότι απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου

  Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το σωματείο ειδικών φρουρών υποστηρίζοντας ότι συνάδελφός τους αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου. Σύμφωνα με την...

  Αιδηψός: Λήξη συναγερμού – Αρνητικά και τα 87 τεστ στους τουρίστες από τη Σερβία

  Λήξη συναγερμού φαίνεται ότι μπήκε στην Αιδηψό καθώς και τα τελευταία από τα 87 δείγματα που είχαν ελεγχθεί για κορωνοϊό από τα κλιμάκια του...