20:49 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Σαμαράς για τουρκική εισβολή

Σαμαράς για τουρκική εισβολή

Μήνυμα για τα 39 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 

Αναλυτικά το μήνυμα του:

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]”Η 20η Ιουλίου είναι, για τους Απανταχού Έλληνες, ημέρα τιμής και μνήμης. Αλλά και ημέρα ανάδειξης της πραγματικής διάστασης του κυπριακού προβλήματος. Ημέρα χρέους.[/quote_text]

Είναι πρωτίστως, ημέρα τιμής προς τους ηρωικώς πεσόντες και τους εν ψυχρώ εκτελεσθέντες, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους της εισβολής του Αττίλα.

Είναι πρωτίστως ημέρα μνήμης για τη μεγαλύτερη Εθνική τραγωδία στη νεότερη Ελληνική Ιστορία. Για την εισβολή και την κατάληψη μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προσφυγοποίηση αδελφών μας Ελλήνων στην ίδια την Πατρίδα τους, τους βανδαλισμούς μνημείων του Πολιτισμού και της Εκκλησίας μας.

Είναι, ταυτόχρονα, ημέρα υπόμνησης ότι το Κυπριακό είναι, πρωτίστως, ζήτημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ημέρα χρέους του Οικουμενικού Ελληνισμού, αλλά και του Πολιτισμένου Κόσμου απέναντι στη μαρτυρική Μεγαλόνησο που βρίσκεται, τώρα, αντιμέτωπη και με την πιο δεινή οικονομική κρίση.

Οι Έλληνες συμπαρατασσόμαστε σε όλους τους αγώνες των αδελφών Κυπρίων.

Στηρίζουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τη διεκδίκηση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Λύσης που να βάζει τέλος στην κατοχή και να επανενώνει τη Μεγαλόνησο.

Λύσης δημοκρατικής και ευρωπαϊκής.

Λύσης λειτουργικής και πραγματικά βιώσιμης”.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας