3:53 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Σαρώνει η δημοτική αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, έκοψε αριθμό-ρεκόρ σε κλήσεις!

Σαρώνει η δημοτική αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, έκοψε αριθμό-ρεκόρ σε κλήσεις!

Προσέγγισαν τις 19.000 οι τροχονομικές παραβάσεις που βεβαίωσε η δημοτική αστυνομία σε βασικές οδούς της Θεσσαλονίκης στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, ενώ στο ίδιο διάστημα ανέκτησε συνολικά 14 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, που είχαν απομακρυνθεί παράνομα από μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση για τον απολογισμού του έργου της δημοτικής αστυνομίας στο εν λόγω δίμηνο, η υπηρεσία βεβαίωσε συνολικά 18.964 τροχονομικές παραβάσεις του ΚΟΚ, εξέτασε 852 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 692 τηλεφωνικές και 85 ψηφιακές καταγγελίες. Επίσης, διενεργήθηκαν 312 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκαν 117 παραβάσεις σε 100 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 16 διοικητικές κυρώσεις και 11 αυτοψίες.

Ακόμη, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 118 μικτά κλιμάκια, με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων, τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα ΚΥΕ.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 259 επισκέψεις και 492 θεωρήσεις του γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον σε δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Παράλληλα, συνεχίζεται το πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, που υλοποιεί η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του οποίου πήραν μέρος 80 μαθητές από τέσσερα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, αρχίζει η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, την αστυνόμευση της οποίας έχει αναλάβει και πάλι η δημοτική αστυνομία. Για λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα www. thesi. gr.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας