8:12 Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Σε ελεύθερη πτώση εκτός από τη λίρα και το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε ελεύθερη πτώση εκτός από τη λίρα και το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε ελεύθερη πτώση συνεχίζει να βρίσκεται το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η οικονομική κρίση ταλανίζει τους πολίτες της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο Ερντογάν που επιδιώκει την επανεκλογή του στις προεδρικές του 2023 βλέπει τη Λαϊκή Συμμαχία που έχει συνάψει με τον ακροδεξιό εταίρο του Ντεβλέτ Μπαχτσελί να βρίσκεται πίσω κατά 3,1 μονάδες από την Εθνική Συμμαχία της αντιπολίτευσης. Όπως δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας AREA, το ποσοστό ψήφων της Λαϊκής Συμμαχίας, είναι 39,1 % και της Εθνικής Συμμαχίας 42,2 %.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν βουλευτικές εκλογές σήμερα;» και η κατανομή των ψήφων των κομμάτων ήταν η εξής: AKP: 30 % ΛΡΚ: 28,2 % ΚΑΛΟ ΠΑΡΤΥ: 14 % HDP: 10 % MHP: 9,1 % DEVA (Μπαμπατζάν): 4,4 % ΑΛΛΟ: 4,4 %

Παράλληλα, στην τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση της Avrasya Research, το ΛΡΚ αύξησε τις ψήφους του στο 30,4%, ενώ το AKP τις μείωσε στο 27,6%. Η έρευνα της Eurasia Research έγινε μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή 1260 ατόμων σε 26 επαρχίες της χώρας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των αναποφάσιστων μειώθηκε και οι ψήφοι των αναποφάσιστων μεταφέρθηκαν στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμη 

Ερντογάν: Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη δολιοφθορά στο τζαμί στη Λάρνακα

Νέα καταδίκη της Τουρκίας για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας