13:06 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αγρίνιο και Μεσολόγγι
  • Συντρίμμια αφήνει η κακοκαιρία στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα
  • Πλημμυρισμένα σπίτια, καταστροφές σε καλλιέργειες και σε τμήματα του οδικού δικτύου
  • Κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Αγρίνιο και Μεσολόγγι όπου έχουν σημειωθεί οι μεγαλύτερες καταστροφές

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο απεγκλωβισμός οδηγών και επιβατών δέκα οχημάτων, που είχαν ακινητοποιηθεί στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της Κλεισούρας Αιτωλοακαρνανίας, λόγω των κατολισθήσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως είπε στο ΑΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Απόστολος Κατσιφάρας: «Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο δρόμο είναι πολύ μεγάλες και ως εκ τούτου είναι πιθανόν να παραμείνει κλειστός για αρκετό καιρό.Σε κάποια σημεία έχουν πέσει τόνοι χωμάτων. Είναι πολλές οι υλικές ζημιές σε επίπεδο υποδομών».

Σε δηλώσεις του στο agriniopress.gr  ο κ. Κατσιφάρας, ακόμη μεταφέρει  πρωτοφανείς εικόνες, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της μεγάλης καταστροφής στην εθνική οδό. «Το ευτύχημα είναι ότι καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε δέκα με δεκάπεντε οχήματα από την περιοχή και να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι. Αλλά η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη και η εικόνα απογοητευτική» , λέει ο κ. Κατσιφάρας, που υπέβαλλε αίτημα ώστε να κηρυχτούν Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας