21:53 Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Σιδηρόδρομοι: Νέα αποκάλυψη - Αμαξοστοιχία είχε συγκρουστεί με μηχανήματα που δούλευαν πάνω στις γραμμές

Σιδηρόδρομοι: Νέα αποκάλυψη - Αμαξοστοιχία είχε συγκρουστεί με μηχανήματα που δούλευαν πάνω στις γραμμές

Το αλαλούμ στους σιδηροδρόμους αποδεικνύει ακόμη ένα περιστατικό που αποκαλύπτεται. Πέρυσι τον Απρίλιο σημειώθηκε σύγκρουση τρένου με μηχανήματα που εκτελούσαν εργασίες. Και σε αυτή την περίπτωση δεν είχε ενημερωθεί κανείς

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που γίνονται για τους σιδηροδρόμους με αφορμή το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Τα νέα στοιχεία είναι σοκαριστικά, καθώς σύμφωνα με αυτά φαίνεται πως δεν είχε σημειωθεί κάποιο δυστύχημα πριν το μοιραίο βράδυ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μίλτου Σακελάρη στο OPEN στις 12 Απριλίου 2022, αμαξοστοιχία κινείτο από Παλαιοφάρσαλο προς Θεσσαλονίκη και περνώντας από τον σταθμός στο Πλατύ τους κάλεσε ο σταθμάρχης προκειμένου να τον ενημερώσουν για το που βρίσκονται.

Άμεσα απάντησαν ότι σε λίγα λεπτά θα προσεγγίσουν τα φωτο-πρόσημα του σταθμού του και τότε τους είπε ότι μπορούν να μπουν στον σταθμό και να συνεχίσουν για το Άδενδρο όπου θα έβρισκαν κόκκινο φωτόσημα στην έξοδο από παρακαμπτήριο γραμμή και κόκκινο φωτόσημα εισόδου στον ΣΣ Αξιού τα οποία μπορούν να αγνοήσουν και να συνεχίσουν.

Οι μηχανοδηγοί παρατήρησαν ότι τα φωτόσημα τελικά ήταν πράσινα με αποτέλεσμα να συνεχίσουν την πορεία τους και μετά από λίγο παρατήρησαν ότι υπάρχει συνεργείο στη γραμμή με μηχανήματα.

Τότε έκαναν άμεσα χρήση της ακαριαίας πέδης για την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας σε συνδυασμό με συνεχόμενα σφυρίγματα για να απομακρυνθούν οι εργάτες από το σημείο. Ωστόσο λόγω της μικρής απόστασης, δεν στάθηκε δυνατή η ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας πριν τα μηχανήματα που ήταν τοποθετημένα στην γραμμή και υπήρξε σύγκρουση με αυτά. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε φωτιά σε 2 μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό και τότε εργάτες και μηχανοδηγοί επιχείρησαν για να σβήσει η φωτιά.

Στη συνέχεια σημειώνουν ότι δεν συνέχισαν την πορεία τους, καθώς ενημερώθηκαν από τους εργάτες ότι οι ράγες δεν είχαν μπουλόνια λόγω της αλλαγής των επιθεμάτων και υπήρχε φόβος εκτροχίασης των βαγονιών.

πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΣΕΠ: Αθάνατο ελληνικό δημόσιο! Όλες οι απαντήσεις ορθές λόγω …ποιότητας της φωτοτυπίας

Τραγωδία στα Τέμπη: Προχωρά η έκδοση από την Τουρκία του πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας