0:20 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Σήφης Βαλυράκης: Για δολοφονία μιλά η σύζυγός του - Ανοίγει νέα σελίδα, λέει ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος

Σήφης Βαλυράκης: Για δολοφονία μιλά η σύζυγός του - Ανοίγει νέα σελίδα, λέει ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος

Στις 24 Ιανουαρίου 2020 ο Σήφης Βαλυράκης πάει βόλτα με το σκάφος του στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια και εντοπίζεται νεκρός.

Η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη με επιστολή που είχε στείλει στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, κατήγγειλε εγκληματική ενέργεια και γι’ αυτό ξεκίνησε έρευνα από το Λιμενικό για τις συνθήκες θανάτου του.

Τα νέα στοιχεία φέρνουν ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του καθώς είναι πλέον πιθανό ο πρώην υπουργός να μην χτυπήθηκε μονάχα από την προπέλα του σκάφους, αλλά και από άλλα όργανα. «Αν δεχθούμε ότι οι δυο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γίνει συμπληρωματική (σ.σ. ιατροδικαστική) έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση» αναφέρει το πόρισμα που διενήργησε η ιατροδικαστής κ. Χαρά Σπηλιοπούλου.

Μίνα Βαλυράκη: Αποδείχθηκε ότι ο σύζυγός μου δολοφονήθηκε

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να δικαιώνει όσα πίστευε η σύζυγος του πρώην υπουργού, που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε.

«Σήμερα πήραν απάντηση όλοι όσοι ήθελαν η υπόθεση Σήφη Βαλυράκη να είναι ένα απλό επεισόδιο αυτοτραυματισμού. Αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι ο σύζυγος μου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, δολοφονήθηκε. Τώρα πλέον έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη για να ανακαλύψει την αλήθεια και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που στέρησαν τη ζωή από τον άνθρωπο μας», αναφέρει σε δήλωσή της η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη.

Ανοίγει μια άλλη σελίδα – Υπήρχαν χτυπήματα και από άλλο όργανο

Ο κ. Γιάννης Παγορόπουλος, ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε για τα νέα στοιχεία. «Η έκθεση βρίσκεται στο λιμενικό τμήμα Ερέτριας που είναι και το αρμόδιο, και πέραν αυτού δεν έχω δυνατότητα να πω τίποτα παραπάνω» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν χτυπήματα και από άλλα αντικείμενα εκτός από την προπέλα το σκάφος του στο σώμα του Σήφη Βαλυράκη, ανέφερε: «Το μόνο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι πράγματι υπήρχαν χτυπήματα εκτός από αυτά που φέρονται ότι μπορεί να είναι από κοπέλα και από άλλο τέμνον όργανο το οποίο δεν είναι προπέλα.»

«Στο σώμα του Σήφη Βαλυράκη υπάρχουν χτυπήματα και άλλα εκτός από την προπέλα του. Είναι από περισσότερα αντικείμενα για τα οποία επιφυλάσσεται ο πραγματογνώμονας να τα εξετάσει όταν θα έρθει εκείνη η ώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το αν τα χτυπήματα αυτά από άλλο αντικείμενο θα μπορούσαν να είναι ακόμα και θανατηφόρα ο κ. Παγορόπουλος δεν θέλησε να απαντήσει τονίζοντας ότι είναι «αναρμόδιος για να απαντήσει μια τέτοια ερώτηση». Και ξεκαθάρισε: «Αυτό πάντως που έχει σημασία και η ουσία όλης αυτής της ιστορίας είναι ότι υπήρξαν χτυπήματα τα οποία ήταν εκτός αυτών που γνωρίζαμε ως τώρα. Τα χτυπήματα είναι στο πρόσωπο».

«Κατά την προσωπική μου άποψη -η έκθεση- ανοίγει πραγματικά μία άλλη σελίδα, η οποία μπορεί να οδηγήσει πάρα πολλά θέματα διαφόρων επιπτώσεων», σημείωσε κλείνοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Σήφης Βαλυράκης: Ζωή σαν μυθιστόρημα, με ένα άδοξο τέλος

Σήφης Βαλυράκης: Δικογραφία για δυο ψαράδες που είπαν ψέματα στο Λιμενικό!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας