9:00 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Σημαντική ενέργεια στα σχολεία της Τήλου!

Σημαντική ενέργεια στα σχολεία της Τήλου!

Το Σωματείο Φροντιστών Δωδεκανήσου αποφάσισε να βρεθεί στην Τήλο για να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας. Έτσι έστειλε στο νησί αντιπροσωπεία της με 2 κούτες γεμάτες φροντιστηριακά μαθήματα και έναν φορητό υπολογιστή για τους 22 μαθητές της Τήλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και για τέσσερις ώρες οι Φροντιστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά και να λύσουν τις απορίες τους, παραδίδοντας τα πρώτα μαθήματα. Μάλιστα, προκειμένου να καθοριστούν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες, πραγματοποιήθηκε και online σύνδεση, μέσω Skype, με φροντιστήριο της Ρόδου.

Το πιλοτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας για ένα έτος περιλαμβάνει: αποστολή σημειώσεων και διαγωνισμάτων στα email των μαθητών και μαθητριών, ώστε να επισημαίνονται και να διορθώνονται παραλείψεις και λάθη που αφορούν κάθε παιδί ξεχωριστά.

Περιλαμβάνει ακόμη, On line σύνδεση μέσω Skype με τα νόμιμα φροντιστήρια όλης της Ελλάδας σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες για ενισχυτική διδασκαλία εξ αποστάσεως. Νέα επίσκεψη στη Τήλο το επόμενο διάστημα. Στην νέα συνάντηση θα συμμετέχει ψυχολόγος, διατροφολόγος, και ειδικός επαγγελματικού προσανατολισμού .

Η online ενισχυτική διδασκαλία θα παρέχεται εντελώς δωρεάν από τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων με την εθελοντική εργασία των καθηγητών που δουλεύουν σε αυτά. Στόχος είναι η επέκταση του προγράμματος και σε άλλα ακριτικά νησιά, όπως οι Λειψοί, το Καστελόριζο και η Κάσος.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας