20:12 Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Σήμερα τίθεται σε ισχύ η παγκόσμια συμφωνία μείωσης παραγωγής πετρελαίου

Σήμερα τίθεται σε ισχύ η παγκόσμια συμφωνία μείωσης παραγωγής πετρελαίου

Με άνοδο ξεκίνησαν τον μήνα Μάιο οι τιμές του πετρελαίου, καθώς σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η παγκόσμια συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Σχετικά Άρθρα:

Έως τις 15 Μαΐου παρατείνεται η περίοδος διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης

Πως η πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου «τιμωρεί» φορολογικά την Ελλάδα

Τι σημαίνει για τα ελληνικά διυλιστήρια η κατάρρευση των διεθνών τιμών του πετρελαίου

Σήμερα τίθεται σε ισχύ η συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλων παραγωγών για μείωση της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής κατά 10 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.

Πρόκειται για μείωση κατά 10%, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε τεράστιες οικονομικές απώλειες εξ΄αιτίας της έλλειψης της ζήτησης. Η συμφωνία, που συμφωνήθηκε την Κυριακή μέσω τηλεδιάσκεψης, είναι η μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής πετρελαίου που έχει συμφωνηθεί ποτέ.

Μετά τον Απρίλιο, που θα μείνει στην Ιστορία για τις αρνητικές τιμές του αμερικανικού αργού, οι επενδυτές μοιάζουν πιο αισιόδοξοι για τις πιθανότητες να υπάρξει επανεκκίνηση των οικονομιών, παρόλο που η ζήτηση προς το παρόν δεν ανταποκρίνεται στην προσφορά.

Στην αρχή της διαπραγμάτευσης στην Ασία, η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Ιουνίου, αυξήθηκε κατά σχεδόν 5%, στα 19,75 δολάρια, καταγράφοντας συνολικά άνοδο περίπου 25% τις δύο τελευταίες ημέρες.

Το Brent Βόρειας Θάλασσας παράδοσης Ιουλίου, σημείωσε άνοδο 2,4% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής του, ενώ το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το Μπρεντ παράδοσης τον Ιούνιο έκλεισε χωρίς τις πωλήσεις «πανικού» που κατέγραφε το αντίστοιχο future για το αμερικανικό αργό πριν από δύο εβδομάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και BBC

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας