23:00 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Σκάνδαλο εκατομμυρίων με υπογραφή Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Σκάνδαλο εκατομμυρίων με υπογραφή Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ευρήματα φωτιά αποκαλύπτονται από το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) για όσα συνέβαιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τη διάρκεια της παντοδυναμίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη τον οποίο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί ως «Πουαρό» των σκανδάλων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπαμ» από την έρευνα των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων της Ανεξάρτητης Αρχής αλλά και το πολυσέλιδο πόρισμα (σ.σ. 40 σελίδων) προκύπτει το άνευ προηγουμένου πάρτι το οποίο εμφανίζεται να είχε στηθεί προκειμένου να ευνοηθεί, λαμβάνοντας εκατομμύρια ευρώ, συγκεκριμένος επιχειρηματίας ο οποίος εμφανιζόταν ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της εταιρείας σεκιούριτι του ΚΕΕΛΠΝΟ και ενεργούσε ως ο «Δούρειος Ίππος» του Παύλου Πολάκη και της πρώην ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στην προσπάθεια ανάδειξης «σκανδάλων». Η εταιρεία επί των ημερών Πολάκη πληρώθηκε χρυσάφι για αμφιλεγόμενες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπηρεσίες για πολλές από τις οποίες δεν υπήρχαν καν συμβάσεις αλλά τιμολογούνταν κατόπιν εντολής του «αναπληρωτή υπουργού» ή του «γενικού γραμματέα» του υπουργείου!

Το πόρισμα-κόλαφος της ΕΑΣ αποδεικνύει ότι τη στιγμή που ο Παύλος Πολάκης εμφανιζόταν ως ο αρχιερέας της κάθαρσης στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχε στήσει ένα δικό του παραθεσμικό μηχανισμό λειτουργίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, πριμοδοτώντας με εκατομμύρια ευρώ τον εκλεκτό επιχειρηματία για υπηρεσίες φύλαξης που με δικαστική απόφαση έπρεπε να παρέχονται δωρεάν από την ελληνική αστυνομία!

Επισης επί ημερών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, την περίοδο που πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, σημειώθηκαν μια σειρά από «σκανδαλώδεις» παραλείψεις οι οποίες ευνόησαν την «ΤΡΙΠΛΕΣ/ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ». Ποιες ήταν αυτές; Δεν πραγματοποιούνταν αναρτήσεις εγγράφων και παραστατικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΗΜΔΗΣ, ενώ δεσμεύονταν ποσά εκπρόθεσμα για τις υπηρεσίες φύλαξης και, μάλιστα, με μεταγενέστερες ημερομηνίες για την Ανάληψη Αποφάσεων Υποχρέωσης σε σύγκριση με τον χρόνο παροχής υπηρεσιών. Και όλα αυτά χωρίς να πραγματοποιηθεί ο παραμικρός έλεγχος, καθώς ουδέποτε, σύμφωνα με το πόρισμα, συγκροτήθηκαν επιτροπές για να ελέγξουν τις δυνατότητες των δύο εταιρειών ή έστω τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το πλέον εξοργιστικό, όμως, είναι ότι από την έρευνα της ΕΑΣ προκύπτει ότι η παρέα του Πολάκη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις δικαστικές Αρχές, οι οποίες είχαν αποφανθεί από τον Ιούλιο του 2017 ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ μπορούσε να απολαμβάνει υπηρεσίες φύλαξης, εντελώς δωρεάν, από την ελληνική αστυνομία!

Παρότι η χώρα βρισκόταν ήδη κάτω από τη σκέπη των δανειστών χάρη στο τρίτο μνημόνιο που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015, το ΚΕΕΛΠΝΟ κατάφερνε και έκανε συμβάσεις εκατομμυρίων ακόμη και μετά την υπαγωγή του στο Δημόσιο Λογιστικό το 2015. Από το πόρισμα προκύπτει ότι η «ΤΡΙΠΛΕΣ/ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ» παρείχε υπηρεσίες ύψους 6.392.910 ευρώ, ενώ η «CITY GUARD SECURITY SERVICES – ΚΟΣΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» 1.09.119,75 ευρώ! Το διάστημα 2016-2018 για υπηρεσίες παροχής φύλαξης εκδόθηκαν τιμολόγια ύψους 9.582.488,41 ευρώ, ενώ η εταιρεία του «εκλεκτού σεκιουριτά» έλαβε 8.330.750.93 ευρώ!

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας για τον Παύλο Πολάκη έκανε σήμερα αναφορά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

Διαβάστε περισσότερα στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί

Το ρεπορτάζ κάνει “ΜΠΑΜ”Αγόρασε την εφημερίδα και διαδικτυακά εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί: Αποκάλυψη: Όργια σε βίλα εφοπλιστή – Επιχειρηματίες,τηλεστάρ και κοσμικοί “έσπασαν” τα μέτρα

 

Έβγαλε τη μάσκα και άρχισε να φωνάζει στη Βουλή ο Πολάκης

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας