More

  Σκάνδαλο Μαρινόπουλου: Ομολογία για εκροή εκατομμυρίων στην Βουλγαρία

  Η ομολογία ότι την στιγμή που ο κολοσσός του Μαρινόπουλου «κατέρρεε» παρουσιάζοντας ζημίες, φρόντιζε να εμβάζει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην γειτονική Βουλγαρία καταγράφεται σε απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που αποκαλύπτει το ereportaz. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο διατάσσει τους επικεφαλής της εταιρείας Μαρινόπουλος να προχωρήσουν σε καταγραφή και δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων, εντός και εκτός Ελλάδος!

  Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση δίνει νέα τροπή σε μία ιδιαίτερα δυσώδη υπόθεση η οποία επιχειρείται να παρουσιαστεί ως κυβερνητικό success story αλλά ουσιαστικά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικο-επιχειρηματικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών στην χώρα μας.

  Πρόκειται για υπόθεση η οποία όζει από έντονο παρασκήνιο καθώς δεν είναι λίγες οι δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών (Φλαμπουράρης, κτλ) που προτρέχουν και προδικάζουν αποφάσεις μιλώντας για εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση.

  Πρόκειται όμως για μια υπόθεση η οποία δεν διερευνάται από τα ελληνικά ΜΜΕ καθώς –ως γνωστόν- η εταιρεία Μαρινόπουλος υπήρξε από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους της ελληνικής αγοράς, φτάνοντας στο σημείο να δίνει διαφήμιση ακόμη και ενός εκατομμυρίου μηνιαίως ακόμη και σε κυκλοφοριακά αδύναμα έντυπα! Κοινώς τα αδέρφια Μαρινόπουλοι είχαν συνηθίσει να “αγοράζουν” πένες και να εκμαυλίζουν συνηδήσεις μέσω πακτωλού διαφημιστικών κονδυλίων ή και συνεργασιών σε θέματα προσφορών με έντυπες εκδόσεις!

  Η ομολογία για τα εκατομμύρια που βγήκαν στην Βουλγαρία

   Από τα πρακτικά της υπ΄αριθμ. 742/2017 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών προκύπτει η κυνική ομολογία στελέχους της “Μαρινόπουλος” ότι τις ημέρες της μεγάλης κρίσης ο Όμιλος φρόντιζε να εμβάζει χρήματα στο εξωτερικό υπό την μορφή των ενδοομιλικών δανείων! Εξεταζόμενος ο Κωνσταντίνος Βολιδάκης, διευθυντής της χρηματοοικονομικής διαχείρισης δήλωσε ότι 19 εκ. Ευρώ (!) διοχετεύτηκαν από την μητρική εταιρεία στην θυγατρική της Βουλγαρίας “για την στήριξή της”.

  Η “δυναστεία” Μαρινόπουλου

  Σύμφωνα με το ανώτερο στέλεχος του Μαρινόπουλου η εκροή των χρημάτων πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2012-2014. Το παράδοξο της υπόθεσης όμως είναι, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στην έδρα του δικαστηρίου, ότι την ίδια στιγμή η “μαμά εταιρεία” εμφάνιζε ζημιές ύψους 250 εκ. Ευρώ!

  Παρόλα αυτά την ίδια ακριβώς περίοδο επέλεγε –για κάποιον λόγο- να στηρίζει την βουλγάρικη εταιρεία!

  Παράγοντες της αγοράς με τους οποίους συνομίλησε το ereportaz ανέφεραν ότι οτι η μέθοδος ενδοομιλικών δανείων και συναλλαγών συνηθίζεται σε περιπτώσεις που επιχειρηματίες επιθυμούν να «μεταφέρουν» χρήματα στο εξωτερικό με νομιμοφανή τρόπο.

  Δείτε την ομολογία κ. Βολιδάκη για την μεταφορά 19 εκ. στην Βουλγαρία

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστική απόφαση υποχρεώνει τους Λεωνίδα, Δημήτρη και Γεώργιο Μαρινόπουλο καθώς και τρία ακόμη στελέχη να δηλώσουν αναλυτικά τα περιουσιακά τους στοιχεία κατόπιν αίτησης που κατέθεσε ο επιχειρηματίας, Θόδωρος Καρυπίδης. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πλευρά του Μαρινόπουλου προσέφυγε εναντίον της δικαστικής απόφασης.

  Διαβάστε εδώ τις αποκάλύψεις του ereportaz για την υπόθεση Μαρινόπουλου

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Επιστρεπτέα προκαταβολή: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα

  Κληρώνει σήμερα για την επιστρεπτέα προκαταβολή! Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 17.097 δικαιούχων του 2ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 135,4 εκατ....

  Θεσσαλονίκη: Μήνυση κατέθεσε ο κεντρικός δήμος για τους βανδαλισμούς στη νέα παραλία

  Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα περιστατικά των (νέων)βανδαλισμών στην περιοχή της...

  Ευρωβουλή: Απάτη με ευρωπαϊκά κονδύλια στην Ελλάδα

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε σήμερα απερίφραστα την μεγάλης κλίμακας κατάχρηση ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων από υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Τσεχία, καθώς και από...

  Χριστίνα Σούζη: Με έχουν βρίσει στο δρόμο επειδή έκανα λάθος στον καιρό

  Στην καλοκαιρινή εκπομπή του OPEN, «Καλοκαίρι Not» μίλησε η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη η οποία και αργεί ακόμα να πάρει άδεια, όπως πρόδωσε! Η γνωστή...

  Πυρκαγιά ξέσπασε στο Λουτράκι

  Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγο στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στην Περαχώρα Λουτρακίου Κορινθίας. Αμέση ήταν η κινητοποιήση του Πυροσβεστικού Σώματος...