8:18 Σάββατο 21 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Σκάνδαλο: Οι Γάλλοι (κατήγοροι) και η σύμπραξη με τους έλληνες (κατηγορούμενους)

Σκάνδαλο: Οι Γάλλοι (κατήγοροι) και η σύμπραξη με τους έλληνες (κατηγορούμενους)

Οι Γάλλοι και οι άλλοι! Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στο παρασκήνιο ακροαματικής διαδικασίας η οποία ανεμενόταν να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες με κατηγορούμενο, μεταξύ άλλων, επιφανή οικονομικό παράγοντα της χώρας. Η ώρα της κρίσης έφτασε καθώς μετά από 15 χρόνια «συρσίματος» στα εισαγγελικά και ανακριτικά γραφεία και μια σειρά από εξόφθαλμες συμπτώσεις οι οποίες εμπλέκουν και λειτουργούς της θέμιδος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, οι συμπτώσεις είναι πολλές για να είναι τυχαίες… Η δίκη αυτή αφορά κατά το κατηγορητήριο  πράξεις κακουργηματικών υπεξαιρέσεων κατά τα έτη 2003 και 2004 εκατομμυρίων ευρώ από Μέλη του Δ.Σ. Ανώνυμης Εταιρείας (με προεξέχοντα τον παραπάνω γνωστό οικονομικό παράγοντα), η οποία  εκμεταλλεύεται κοιτάσματα ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας.

Όταν ο Μέτοχος της εταιρείας εντόπισε αυτές τις αναλήψεις των εκατομμυρίων ευρώ από τα χρηματικά διαθέσιμα της Εταιρείας, η ίδια η Εταιρεία  δια  των σημερινών κατηγορούμενων Μελών του Δ.Σ. της,  ζήτησε  από μόνη της (!) το 2005, τον  Τακτικό Φορολογικό Έλεγχο της από την Εφορία, και συγκεκριμένα από το τότε αρμόδιο ΠΕΚ Αθηνών, Φορολογικό Έλεγχο, που ολοκληρώθηκε με διαδικασίες express.

Για αυτόν τον Φορολογικό Έλεγχο διαπιστώθηκε προσφάτως με  Εισαγγελική Διάταξη κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς  του Μετόχου, ότι διεξήχθη πλημμελώς  και ότι μάλιστα  οι έμπειροι  Φορολογικοί  Ελεγκτές του ΠΕΚ Αθηνών παρέλειψαν  τον έλεγχο της υποχρεωτικά ελεγχόμενης Φορολογίας Χαρτοσήμου, δηλαδή όλως τυχαίως, της  φορολογίας, η οποία συνδέεται   άρρηκτα με τις αναλήψεις των εκατομμυρίων ευρώ  από τα χρηματικά  διαθέσιμα της Εταιρείας.  Ωστόσο, η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση έκρινε προσφάτως ότι οι Φορολογικοί Ελεγκτές διέπραξαν  μεν το έγκλημα της Απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, όμως για διαφορά 36 ευρώ (!) δεν την έκρινε κακουργηματική, αλλά πλημμεληματική με αποτέλεσμα η υπόθεση να καταλήξει στο αρχείο λόγω παραγραφής. Σημειώνεται ότι για τους χειρισμούς της συγκεκριμένης εισαγγελικής λειτουργού έχει υποβληθεί αναφορά στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος καλείται να αποφασίσει για την άσκηση ή όχι πειθαρχικής δίωξης. Μάλιστα πληροφορήθηκα, ότι, εσχάτως, κατατέθηκαν και επίσημες εκθέσεις ορκωτών ελεγκτών που πιστοποιούν ότι ακόμη και να πάγωνε η ζημία του δημοσίου το 2005, ως επέλεξε η εκπροσωπούσα τα συμφέροντα του Ελληνικού Κράτους εισαγγελέας, το ποσό δεν είναι 119.964 ευρώ, αλλά σχεδόν 150.000 ευρώ και  άρα πολύ πιο πάνω από τα 120.000 ευρώ που ορίζει ο νόμος για τα κακουργήματα.

Η ίδια λειτουργός της Θέμιδος στη συνέχεια απάλλαξε και ένα ακόμη ζεύγος ελεγκτών της φορολογικής διοίκησης καθώς δεν είδε κακούργημα στις ψευδείς βεβαιώσεις στις οποίες προχώρησαν ελέγχοντας τη συγκεκριμένη εταιρεία του επιφανούς οικονομικού παράγοντα, αλλά πλημμελήματα τα οποία επίσης είχαν υποπέσει σε παραγραφή.

Οι Γάλλοι

Οι διαβολικές συμπτώσεις όμως δεν σταματάνε εδώ καθώς στη δίκη αναμένεται να παραστεί ως πολιτική αγωγή μια γαλλική εταιρεία η οποία στο μεσοδιάστημα εξαγόρασε την ελληνική την οποία ο επιφανής επιχειρηματίας φέρεται να είχε αφαιμάξει οικονομικά. Θα περίμενε κανείς οι Γάλλοι να σπεύσουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας την οποία αγόρασαν και την οποία κάποιοι -κατά το κατηγορητήριο- είχαν λεηλατήσει. Αμ, δε! Όπως μαθαίνω, στην κυριολεξία «σύρθηκαν» στη δήλωση  παράστασης πολιτικής αγωγής (στήριξης κατηγορίας)  μετά από σειρά εξωδίκων του Μηνυτή Μετόχου,  ο οποίος κατήγγειλε και ανέδειξε όλα  αυτά τα  καταγγελλόμενα εγκλήματα σε βάρος  της περιουσίας Εταιρείας και με τον οποίο όμως  όλως παραδόξως η Εταιρεία δεν θέλει να έχει καμία επαφή! Κανονικά θα έπρεπε να συμβεί το αντίθετο: Η Ανώνυμη Εταιρεία, δηλαδή οι Γάλλοι, να αναζητήσουν την επικοινωνία με τον Μηνυτή Μέτοχο και τη συνεργασία μαζί του, ώστε να συλλέξει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για τη στήριξη της κατηγορίας,  για την αναζήτηση της αλήθειας και άρα για την προάσπιση   των  εταιρικών συμφερόντων της. Εδώ όμως έχει συμβεί το εξής παράδοξο, ο μηνυτής-μέτοχος να «κυνηγάει» να τους παραδώσει τα στοιχεία και εκείνοι να μην επιθυμούν καμία επικοινωνία μαζί του! Πρόκειται άραγε για στρατηγική η οποία χαράσσεται από το δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση ή μπορεί να συνδέεται με το  ότι η γαλλική εταιρεία που ορίζει τη σημερινή διοίκηση της εταιρείας είναι ερευνώμενη  (δια  των εκπροσώπων της)  ποινικά ως συνεργός των  αυριανών κατηγορούμενων σε άλλη νέα  πρόσφατη ποινική υπόθεση με τεράστιες προεκτάσεις στην Ελλάδα  και την Ευρώπη, για την οποία έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ήδη εκκρεμεί στην κύρια ανάκριση; Αναμένω με έντονο ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτής της ποινικής υπόθεσης, στην οποία πάντα υπάρχει ένα «μαγικό ραβδάκι» που προστατεύει τον κατηγορούμενο μεγαλοπαράγοντα και γεννά ποινικές ευθύνες σε όποιον σκανδαλωδώς τον προστατεύει… Όπως μάλιστα πληροφορήθηκα δεν είναι η μόνη, διότι επί του παρόντος  πέρα από τις παραπάνω δύο κακουργηματικές ποινικές δικογραφίες,  βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλη  ποινική δικογραφία, όπου έχει προταθεί από την Εισαγγελική Αρχή  η παραπομπή του ίδιου γνωστού προσώπου για ηθική αυτουργία σε κατ’ εξακολούθηση πράξεις κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω, αλλά και των δικηγόρων του (και όχι μόνο) ως αυτουργών στις αυτές κατ’ εξακολούθηση πράξεις κακουργηματικής απάτης επί δικαστηρίω (σε απόπειρα). Οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα  αναμένονται καταιγιστικές…  

ΥΓ. Για την ιστορία και μόνο η δίκη αναβλήθηκε καθώς αποσύρθηκε ολόκληρο το πινάκιο εξαιτίας της αδυναμίας των δικαστών να προσέλθουν λόγω της κακοκαιρίας. Έτσι οι Γάλλοι οι οποίοι παρίστανται ως πολιτική αγωγή βγήκαν από τη δύσκολη θέση… Αναμένεται να προσδιορισθεί εκ νέου κάπου μέσα στον Μάρτιο!

  • Μάθετε πρώτοι όλα τις ειδήσεις από το προσκήνιο και παρασκήνιο της ελληνικής δικαιοσύνης στο Δικαστικό Ρεπορτάζ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας