20:13 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Σκάνδαλο - Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν την αστυνομία για το Τζόκερ!

Σκάνδαλο - Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν την αστυνομία για το Τζόκερ!

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για αναχρονιστικές κινήσεις, σε ό,τι αφορά στις επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στους κινηματογράφους που προβάλλεται η ταινία Joker, ωστόσο και το πλαίσιο γνώριζε και δεν το κατήργησε και συγγενής υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προΐσταται της σχετικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πράγματι, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποίησαν ελέγχους σε κινηματογράφους όπου προβάλλεται η ταινία Joker και η οποία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. Οι κυρίες του υπ. Πολιτισμού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν οι ίδιες που κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ. για να κάνει τους σχετικούς ελέγχους.

Πώς έγιναν οι έλεγχοι από το υπ. Πολιτισμού

Η όλη διαδικασία που φαίνεται να κινήθηκε το Σαββατοκύριακο για τις προβολές της ταινίας Joker βασίζεται σε δύο κανονιστικές πράξεις, που εκδόθηκαν κατόπιν υπουργικών αποφάσεων του 2011 και του 2014. Οι έλεγχοι γίνονται από την ειδική διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου. Στο τμήμα Κινηματογραφίας διευθύντρια είναι συγγενής του πρώην υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Στρατή. Συγκεκριμένα διευθύντρια είναι η κυρια Αλεξομανωλάκη, σύζυγος του αδελφού του πρώην υπουργού. Και ακόμη, τις ταυτότητες που έχουν τα μέλη της επιτροπής αυτής για να μπορούν να ασκήσουν τους σχετικούς ελέγχους της έχουν υπογραφεί από την γγ του υπ. Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Βλαζάκη.

Περίεργη η ανάρτηση Τσίπρα για το περιστατικό με τον Τζόκερ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας