12:19 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Σκοπιανός απέτυχε να διαφύγει με λαθραίο χρυσό από τα σύνορα

Σκοπιανός απέτυχε να διαφύγει με λαθραίο χρυσό από τα σύνορα
  • Ένας 40χρονος Σκοπιανός επιχείρησε να περάσει στη χώρα του έχοντας κρυμμένη στις αποσκευές του μεγάλη ποσότητα λαθραίου χρυσού
  • Ο χρυσοχόος στο επάγγελμα αποδείχθηκε μέλος κυκλώματος εμπορίας χρυσού προς την Τουρκία
  • Μαζί του είχε και 21.000 ευρώ σε μετρητά και του επιβλήθηκε το τριπλάσιο ποσό ως πρόστιμο 

Μέλος κυκλώματος εμπορίας και μεταφοράς χρυσού προς την Τουρκία θεωρούν οι ελληνικές αρχές έναν 40χρονο Σκοπιανό χρυσοχόο, ο οποίος επιχείρησε να περάσει στην γειτονική χώρα, έχοντας κρυμμένη στις αποσκευές του σημαντική ποσότητα λαθραίου χρυσού, αλλά και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό της τάξης των 21.000 ευρώ.

Ο 40χρονος εμφανίστηκε στο Τελωνείο Κήπων με ένα Ι.Χ αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες της Π.Γ.Δ.Μ., αλλά οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου υποψιάστηκαν πως κάτι έκρυβε και σκάναραν το αυτοκίνητό του και τις αποσκευές με το όχημα ανίχνευσης x-ray του Λιμενικού. Ανακάλυψαν, τότε, μέσα στα προσωπικά αντικείμενα του οδηγού πέντε πλάκες χρυσού συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και 75 γραμμαρίων και 14 χρυσές λίρες Αγγλίας, η αξία των οποίων φτάνει τα 120.000 ευρώ!

Ο Σκοπιανός είχε μαζί του και μετρητά 21.000 ευρώ, για τα οποία δεν είχε υποβάλλει την προβλεπόμενη Δήλωση Ρευστών Διαθεσίμων. Έτσι, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 65.000 ευρώ το οποίο εισπράχθηκε, ενώ για το χρυσό που έχει μεγάλη ζήτηση και αυξημένη τιμή στην Τουρκία, θα ακολουθηθεί η νόμιμη τελωνειακή διαδικασία εξαγωγής του. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας