21:48 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Σκρέκας: Το μπόνους εξοικονόμησης ενέργειας θα δοθεί με βάση την περσινή κατανάλωση ρεύματος

Σκρέκας: Το μπόνους εξοικονόμησης ενέργειας θα δοθεί με βάση την περσινή κατανάλωση ρεύματος

Το μπόνους των 50 ευρώ για τους πολίτες που θα μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος κατά 15% θα δοθεί μετά από σύγκριση με την περσινή κατανάλωση εξήγησε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε ο κ.Σκρέκας όταν οι «κύκλοι μέτρησης» του ΔΕΔΔΗΕ είναι σταθεροί κάθε τετράμηνο ή κάθε οκτάμηνο σε απομακρυσμένες περιοχές, υπάρχει η δυνατότητα να επιμεριστεί σε μέση ημερήσια κατανάλωση.

«Οπότε, εφόσον το νοικοκυριό πετυχαίνει μια μέση ημερήσια εξοικονόμηση της τάξης του 15% στην κατανάλωση ενέργειας, μπορεί λοιπόν στον εκκαθαριστικό που έρχεται να βλέπει μια επιπλέον επιδότηση που θα τον βοηθάει ακόμα περισσότερο να έχει χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Κάναμε ό,τι είναι δυνατον για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος το χειμώνα, ο κ. Σκρέκας τόνισε χαρακτηριστικά πως βάζει το χέρι του στη φωτιά πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι δυνατό για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος.

Μάλιστα ανέφερε την πλωτή δεξαμενή που τοποθετήθηκε στη Ρεβυθούσα για να διπλασιαστεί η χωρητικότητα σε φυσικό αέριο ωστόσο συμπλήρωσε πως

βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ενεργειακός πόλεμος, με τη Ρωσία να εργαλειοποιεί την εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο.

Για τα χρέη των πολιτων στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας ο κ.Σκρέκας τονισε πως η ΔΕΗ και οι ιδιώτες πάροχοι δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δόσεις και πως η κυβέρνηση απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης στο ρεύμα προκειμένου να βοηθήσει τα νοικοκυριά.

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή και πετρέλαιο κίνησης

Για το πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως δόθηκε παράταση έως 1η Νοεμβρίου για την ολοκλήρωση των αγορών, καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετοί δικαιούχοι που ενώ έχουν δεσμεύσει τα voucher δεν τα έχουν εξαργυρώσει.

Στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα σε 200.000 δικαιούχους που είναι επιλαχόντες να λάβουν voucher και να προμηθευτούν νέες, πολύ ενεργειακά αναβαθμισμένες συσκευές.

Τι θα γίνει με τα 15 λεπτά επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

Αναφορικά με το πετρέλαιο κίνησης για τα αυτοκίνητα, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι καθώς οι διεθνείς τιμές αποκλιμακώνονται για 7η συνεχόμενη εβδομάδα φαίνεται πως δεν χρειάζεται επιπλέον επιδότηση. Ωστόσο διευκρίνισε πως αν αλλάξει η εικόνα και με βάση πάντα τις δυνατότητες του προυπολογισμου, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους πολίτες.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας