8:59 Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Σουφλί: Συνέλαβαν στρατιωτικούς και αστυνομικούς - Πώς στήθηκε η φάμπρικα με τα “μαϊμού” rapid test σε φαρμακείο

Σουφλί: Συνέλαβαν στρατιωτικούς και αστυνομικούς - Πώς στήθηκε η φάμπρικα με τα “μαϊμού” rapid test σε φαρμακείο

Σουφλί: Σάλος έχει ξεσπάσει στο Σουφλί στον Έβρο μετά την αποκάλυψη ότι ένας άνδρας που διατηρούσε φαρμακείο μοίραζε πλαστές βεβαιώσεις rapid test, σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους. Η υπόθεση φαίνεται πως λαμβάνει διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται στρατιωτικοί και αστυνομικοί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο “εγκέφαλος” της κομπίνας είναι φαρμακοποιός, η ιστορία είναι λίγο πιο περίπλοκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πρόκειται για 51χρονο πολιτικό υπάλληλο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Τυχερό Έβρου. Ήταν φαρμακοποιός η γυναίκα του, η οποία έφυγε από τη ζωή, με αποτέλεσμα το φαρμακείο να βάλει “λουκέτο”. Λίγο καιρό μετά, προσέλαβε έναν υπάλληλο, ο οποίος είχε την απαραίτητη άδεια για να λειτουργήσει το φαρμακείο. Έτσι, άνοιγε το φαρμακείο κάποιες ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καταχωρούσε στην πλατφόρμα αρνητικές βεβαιώσεις COVID-19 εργαζομένων που είναι ανεμβολίαστοι χωρίς όμως να τους υποβάλλει σε rapid test. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid tests είχε βγάλει και για στρατιωτικούς και αστυνομικούς προκειμένου να μπορούν να πηγαίνουν στην υπηρεσία τους. Ανάμεσα σε αυτούς και αξιωματικός που είναι διοικητής σε τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ήδη έχουν γίνει δέκα συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμη δέκα άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί και ο διοικητής του Α.Τ..

Την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που ερευνά πόσες βεβαιώσεις έχει εκδώσει και σε τι βάθος χρόνου εκτείνεται η δράση του κυκλώματος.

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας