More

  Σπείρα γέμιζε με μπουκάλια ποτά ”μπόμπες” κάβες και μίνι μάρκετ – video

  Ποτά – “μπόμπες” όχι στα μαγαζιά αλλά μέσα στα σπίτια μας! Πως η σπείρα είχα κατακλύσει με χιλιάδες μπουκάλια την αγορά. Οι ιδιαίτεροι… κωδικοί για κάθε ποτό. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα κέρδη.

  Όλοι μας ξέρουμε τα ποτά – “μπόμπες” τα οποία πολλές φορές έχουν βρεθεί σε μαγαζιά, και πολλοί έχουν τον φόβο διασκεδάζοντας μήπως αυτό που πίνει είναι νοθευμένο.

  Ωστόσο αυτό που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν σκεφτεί, είναι το ότι τα ποτά – “μπόμπες” μπορεί να βρίσκονται και μέσα στο σπίτι μας!


  Κι όμως, αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει, αφού η σπείρα που εξάρθρωσε η αστυνομία, διέθετε μεγάλες ποσότητες νοθευμένων ποτών όχι σε νυχτερινά μαγαζιά, αλλά σε μίνι μάρκετ και κάβες!

  Αυτό σημαίνει πως πολλοί ανυποψίαστοι πολίτες είτε έχουν αγοράσει “μπόμπα” για το σπίτι τους, είτε την έχουν πάει… δώρο. Συνολικά υπολογίζεται ότι έδιναν ποτά σε 20-25 καταστήματα στον Δήμο Αθηναίων και σε 50 σε όλη την Αττική.

  Κατά πάσα πιθανότητα οι μαγαζάτορες το έκαναν αυτό εν γνώσει τους, γι αυτό και αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν.
  Το “Η”, ο “βλάκας” και η… “χοντρή που@@@α”
  Τα μέλη της σπείρας που δρούσε στην Αττική, είχαν αναπτύξει κωδικές ονομασίες για τα ποτά, προκειμένου σε περίπτωση που παρακολουθούνται τα τηλέφωνα να μην δίνουν στίγμα για την δράση τους.
  Έτσι, το ποτό Haig ήταν το “Η”, τα χρήματα λέγονταν “λουλούδια και τριαντάφυλλα”, το Johny Walker “άνδρας”, το Bacardi “νυχτερίδα” ή Batman, το Johny Walker Black Label το έλεγαν… βλάκα, ενώ τα ρέστα τους έδωσαν στην βότκα “Absolut” που την αποκαλούσαν “χοντρή που@@@α”.

  Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει 9 άτομα ενώ αναζητούνται άλλα 6.

  Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε αποθηκευτικός χώρος – κοντέινερ στον Ασπρόπυργο καθώς και 2 εργαστήρια παρασκευής – επανατυποποίησης και νόθευσης στο Καματερό.
  Κατασχέθηκαν πάνω από ένας τόνος αιθυλικής αλκοόλης, περισσότερες από 28.000 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 7.100 πλαστές ετικέτες διάφορων εμπορικών οίκων αλκοολούχων ποτών, ποσότητες ποτών (ούζο, κονιάκ, μαστίχα) καθώς και πλήρη εξοπλισμό νόθευσης ποτών (ενδεικτικά πλήθος από φιάλες βενζίνης, κόλλες, παλέτες, ανυψωτικά μηχανήματα κ.τ.λ.).

  Επαγγελματική δράση

  Βασικό χαρακτηριστικό της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι λειτουργούσε με επαγγελματική δομή και ιεραρχία, κατανεμημένη σε τρεις υποομάδες, οι αρχηγοί των οποίων διασυνδέονταν μεταξύ τους και ρύθμιζαν όλα τα επιμέρους στάδια της παράνομης δραστηριότητας τους, από τη νόθευση και την τυποποίηση έως και το τελικό στάδιο της διακίνησης των παραποιημένων αλκοολούχων ποτών.
  Τα μέλη των υποομάδων δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, ώστε να δυσχεραίνουν τη δράση των Αρχών σε περίπτωση διακρίβωσης της δράσης τους, ενώ σε κάθε στάδιο των δραστηριοτήτων τους επιδείκνυαν ιδιαίτερη προσοχή, με ενισχυμένα μέτρα αντιπαρακολούθησης και χρήση κωδικών επικοινωνίας, για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

  Η πρώτη υποομάδα διακινούσε ποτά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ τα μέλη της αναλάμβαναν και οι ίδιοι τη νόθευση και παραποίηση των αλκοολούχων ποτών τα οποία είχαν προέλευση κυρίως από τη Βουλγαρία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Καματερό Αττικής.

  Η δεύτερη υποομάδα προμηθευόταν νοθευμένα- παραποιημένα ή λαθραία ποτά από την πρώτη υποομάδα και τα διακινούσε τόσο στην Αττική όσο και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο. Επιπλέον, αναλάμβανε η ίδια την παραποίηση-νόθευση των ποτών σε διαφορετικό ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επίσης στο Καματερό.
  Τέλος, η τρίτη υποομάδα προμηθεύονταν ποτά από τη δεύτερη υπο-ομάδα και τα διακινούσε σε πελάτες και καταστήματα – κάβες σε ολόκληρη την Αττική.

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Περίεργες συμπτώσεις στους διαγωνισμούς του ΟΣΥ

  Περίεργα πράγματα και συμπτώσεις συμβαίνουν με κάποιους διαγωνισμούς, ειδικά στο υπουργείο Μεταφορών του Κώστα Καραμανλή. Για παράδειγμα, στον διαγωνισμό για την απόκτηση leasing από τον...

  ΗΠΑ – Κίνα: Συνεργασία για την κλιματική αλλαγή

  ΗΠΑ και η Κίνα «δεσμεύονται να συνεργαστούν» στο κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, τόνισαν χθες Σάββατο οι δύο χώρες με κοινή ανακοίνωση Τύπου που...

  Τα έχουν πάρει στο κρανίο…

  «Τα έχουν πάρει στο κρανίο» πολλοί βουλευτές επειδή δεν εμβολιάστηκαν από τους πρώτους οι πάντες στη Βουλή, δηλαδή από τους υπαλλήλους, τους γραμματείς και...

  Άγριος χωρισµός για τη Νανά Παλαιτσάκη (έγγραφα)

  Εξώδικα, µηνύσεις εκατέρωθεν, αυτόφωρα και νοσηλεία στο νοσοκοµείο περιλαµβάνει ο βίαιος χωρισµός της Νανάς Παλαιτσάκη και του Βασίλη Μιχαλόπουλου. Μπορεί µέχρι πρότινος το ζευγάρι να δήλωνε...

  Στυγερό έγκλημα με θύμα ηλικιωμένο στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη

  Ενας ηλικιωμένος άντρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην περιοχή του Βαρδάρη, στη Θεσσαλονίκη με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ότι ο θάνατός του...