15:51 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Στα χνάρια Πολάκη-Αχτσιόγλου ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης!

Στα χνάρια Πολάκη-Αχτσιόγλου ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης!

Στο «Κατράκειο» βρέθηκε το τελευταίο τριήμερο ο Αλέξης Τσίπρας για την Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάζεψε, δηλαδή, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλα τα στελέχη της παράταξής του. Διότι εκ των πραγμάτων, με τόσες τάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ένα κόμμα, αλλά μια πολυσυλλεκτική παράταξη στην οποία θέλουν να πιστεύουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στη διακυβέρνηση της χώρας. Η μάζωξη του τριημέρου μοιάζει με το τρικούβερτο γλέντι που διοργάνωσε ο Μάνος Κατράκης, όταν επέστρεψε στον Θεσσαλικό Κάμπο ο γιος του, ο Νίκος Κούρκουλος, που υποδυόταν τον Οδυσσέα Χορμόβα. Μόνο που από εκείνο το πανηγύρι έλειπε ο άλλος γιος του γερο-Χορμόβα, ο Ρήγας. Ο κατά κόσμον Γιάννης Βόγλης.

Η μάζωξη

«Φτάνει πια με την προσήλωση στη νομιμότητα» δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
στο κομματικό του ακροατήριο…

Η μάζωξη απέτυχε. Στην κατάληξη της ταινίας, το χώμα βάφτηκε κόκκινο… Διότι, πολύ απλά, οι συγκεντρώσεις δεν έχουν την παραμικρή αξία εάν ο καθένας «λέει το μακρύ του και το κοντό του». Όπως ακριβώς συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενιαία γραμμή δεν υπάρχει. Η κάθε τάση εκφράζεται με τον δικό της τρόπο. Γι’ αυτό και κάθε εβδομάδα έχουμε και έναν υποψήφιο για το βραβείο της μεγαλύτερης… πολιτικής κοτσάνας, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη σελίδα μας.

Τη σκυτάλη από τον Παύλο Πολάκη πήρε αυτήν τη φορά ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Με όσα είπε σε κομματική εκδήλωση για το μετρό στη Θεσσαλονίκη, ο άλλοτε φιλόλογος, δηλαδή καθηγητής των παιδιών μας, δίδαξε την έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις των δικαστηρίων και ειδικά του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Δεν νομίζετε ότι φτάνει πια με αυτόν τον εναγκαλισμό, πώς να το πω, αυτήν την προσήλωση στη νομιμότητα. Χρησιμοποιήσαμε και τα νομικά μέσα. Και εγώ, σε καμία περίπτωση, δεν μπορώ να δεχθώ την άποψη, και να κλείσω εδώ, ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Θα σας θυμίσω ότι το Συμβούλιο Επικρατείας έβγαλε νόμιμα, συνταγματικά τα μνημόνια και επίσης απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς να έχουν γνώμη για το ποιος θα διευθύνει το σχολείο τους. Υπάρχουν αποφάσεις και αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας» είπε μεταξύ άλλων ο Μηταφίδης.

Προφανώς δεν του είπε κάποιος ότι τις δικαστικές αποφάσεις μπορεί να τις κρίνει κάποιος με επιχειρήματα, αλλά όχι να τις αμφισβητεί. Όπως επίσης δεν τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί ένας πολιτικός να προτρέπει τον κόσμο να μη σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις. Διότι τότε θα γίνουμε ζούγκλα. Αλλά μήπως αυτός είναι ο στόχος;

Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα η Έφη Αχτσιόγλου είχε πει ανοικτά και ξεκάθαρα ότι η κανονικότητα δεν ευνοεί την Αριστερά. Ο σεβασμός στη νομιμότητα και στις δικαστικές αποφάσεις παραπέμπει σε κανονικότητα. Αλλά με τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Μέσα από τα μνημόνια, άλλωστε, γιγαντώθηκε ως κόμμα και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηταφίδης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση για το μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως “φτάνει πια με την προσήλωση στη νομιμότητα” και ότι ”δεν μπορεί να δεχτεί την άποψη ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ”.

Πρόσκληση

Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Εκφράζουν την αξιωματική αντιπολίτευση οι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία απόψεις Μηταφίδη που ακούστηκαν δημόσια σε επίσημη κομματική εκδήλωση; Υιοθετεί ο κ. Τσίπρας τον αλά καρτ σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της; Αυτή είναι η άποψή τους για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου;» παρενέβη με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Τι να πει και ο Τσίπρας; Εδώ δεν προλαβαίνει να απαντήσει στην εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχεται. Όπως δεν προλάβαινε ο Κατράκης να παρακολουθήσει όσα έκανε ο Βόγλης. Άρα, μην περιμένουμε απάντηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε, άλλωστε, η κανονικότητα δεν βοηθάει την Αριστερά. Όπως δεν βοηθάει και τον ίδιο τον Τσίπρα να διατηρήσει τα ηνία του κόμματος, καθώς τρεις σερί εκλογικές ήττες δεν γνώρισε στο παρελθόν άλλος πολιτικός αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος, όταν αυτό είχε βλέψεις για την εξουσία.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας