More

  Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι του Alpha – Τους εξαναγκάζουν σε παραίτηση ομαδικώς

  Μόνο η λέξη αναβρασμός θα μπορούσε να περιγράψει αυτό που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην τηλεόραση του Alpha. Οι εργαζόμενοι και συγκεκριμένα οι τεχνικοί ήδη ομαδικώς προειδοποιούν τη νέα διοίκηση πως θα προχωρήσουν σε απεργία.

  Ο λόγος για την αναστάτωση είναι η πρόταση της διοίκησης του Alpha να υποβάλουν παραίτηση και στη συνέχεια να προσληφθούν στην εταιρεία παραγωγής GREEN PIXEL. Μάλιστα, χθες Κυριακή, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του σταθμού όπου μεταξύ άλλων αποφάσισαν σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε απεργία.

  Αναλυτικά, το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής:

  «Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του ALPHA που πραγματοποιήθηκε στις 26/01/2020 αποφάσισε παμψηφεί τα ακόλουθα:

  Απορρίπτουμε την απαράδεκτη πρόταση της Διοίκησης του ALPHA περί παραίτησής μας και πρόσληψης στην εταιρεία GREEN PIXEL. Κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να παραιτηθούμε από τις δουλειές μας.

  Καταδικάζουμε την τακτική που εφάρμοσε η Διοίκηση του Σταθμού φωνάζοντας ατομικά έναν-έναν εργαζόμενο στο γραφείο προσωπικού. Καμαράκια και απομονώσεις συναδέλφων δηλώνουμε ότι στο μέλλον δεν θα τα ανεχτούμε.

  Οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία επιθυμεί να έχει μαζί μας η Διοίκηση, θα πρέπει να γίνει μέσω διαβούλευσης που θα μετέχουν, το σωματείο μας, η νομική του υπηρεσία, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όπως ορίζεται από το Νόμο. Άλλωστε οι όποιες αποφάσεις για τα εργασιακά θέματα που μας αφορούν παίρνονται πάντα ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. Έτσι θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και τώρα.

  Δίνουμε εντολή στο σωματείο μας την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. να ξεκινήσουν άμεσες κινητοποιήσεις, αν η Διοίκηση του ALPHA δε σεβαστεί την απόφασή μας και αρχίσουν και πάλι οι ατομικές κλήσεις στο γραφείο προσωπικού. Όλοι εμείς, μαζί με το σωματείο μας (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.), την ομοσπονδία μας (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) αλλά και με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας (Ε.Κ.Α.) είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για να προασπίσουμε τις δουλειές μας και τα δικαιώματά μας.

  Τέλος, καταγγέλλουμε σε όλους τους τεχνικούς των τηλεοπτικών σταθμών αλλά και στους συναδέλφους δημοσιογράφους και διοικητικούς, τις ενέργειες της Διοίκησης του ALPHA και ζητάμε τη συμπαράστασή τους γιατί αφορά τους πάντες».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  Στα χέρια του Βαρδινογιάννη ο Alpha

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Το αιχμηρό σχόλιο του Η. Μόσιαλου για τη νοσηλεία Τζόνσον

  Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού ήταν ιδιαίτερα επίμονα. Ο καθηγητής και πολιτικός, Ηλίας Μόσιαλος που ζει...

  Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον λόγω κορωνοϊού

  Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Μπόρις Τζόνσον λόγω έντονων συμπτωμάτων του κορωνοϊού. Ο Μπόρις Τζόνσον διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 10 ημέρες και εξακολουθεί να έχει...

  Μ. Βουνάτσου: Κατέβασε την χυδαία ανάρτηση

  Η Μυρσίνη Βουνάτσου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και η πιο χυδαία ανάρτηση της χρονιάς! Δεν έμεινε για πολλή ώρα στον διαδικτυακό αέρα η άθλια ανάρτηση...

  Κορωνοϊός: H άγνωστη ζωή του Nick Hard

  Αυτή είναι η άγνωστη ζωή του Nick Hard. Ενα από τα δύο πρόσωπα που βρίσκονται κάθε απόγευμα στις 6 στις οθόνες μας, εξαιτίας της πανδημίας...

  Η άθλια αναφορά μιας κυρίας Βουνάτσου

  Μια κυρία Βουνάτσου και μια μακάβρια ευχή! Τελικά το βαρέλι δεν έχει πάτο. Και είναι σίγουρο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, οφείλει...