2:39 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Σταϊκούρας: Παρουσιάζει τον «οδικό χάρτη» για την επανεκκίνηση της οικονομίας – Ποια νομοσχέδια θα συζητηθούν

Σταϊκούρας: Παρουσιάζει τον «οδικό χάρτη» για την επανεκκίνηση της οικονομίας – Ποια νομοσχέδια θα συζητηθούν

«Βρισκόμαστε στην έναρξη ενός ενάρετου κύκλου γρήγορης ανάκαμψης για τη χώρα μας, ενός κύκλου ανάκαμψης ο οποίος μετά την πανδημία θα ωφελήσει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες». Με αυτά τα λόγια έκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του το Σάββατο στη Μακεδονία, όπου παρουσίασε την αναβάθμιση δύο σημαντικών οδικών αξόνων στη Βόρεια Ελλάδα, του άξονα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και του άξονα Δράμα – Αμφίπολη.

«Οδικός χάρτης» από τον Σταϊκούρα

Το σχέδιο για τη «γρήγορη ανάκαμψη» θα ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται σήμερα, καθώς στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί, θα γίνει προ ημερήσιας διάταξης παρουσίαση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι εμφανής, μετά και την κίνηση του οίκου Standard & Poor’s, που αναβάθμισε το ελληνικό χρέος με θετική προοπτική για το μέλλον, «πιστοποιώντας και με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη που οι διεθνείς επενδυτές δείχνουν στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας», όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα νομοσχέδια που θα συζητηθούν

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, πέρα από τον «οδικό χάρτη» του κ. Σταϊκούρα, θα συζητηθούν επίσης μια σειρά από νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα:

Παρουσίαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για την απλούστευση του πλαισίου αδειοδότησης οικονομικών δραστηριοτήτων
Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή Υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της διαφάνειας λειτουργίας της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας. Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως το ΕΣΥ εκσυγχρονίζεται με τη μεταρρύθμιση του μοντέλου διοίκησης του συστήματος των νοσοκομείων και την υιοθέτηση ενός νέου, βασισμένου στις σύγχρονες αρχές διοίκησης, στην αξιολόγηση δομών και αποτελεσμάτων και στον εξορθολογισμό δαπανών. Στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας είναι ο Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) αλλά και η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), που συμβάλλουν στην αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών και στην κεντρικοποίηση των προμηθειών υγείας αντίστοιχα.

Παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εσωτερικών

Εισήγηση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας. Η Επιτροπή θα εγκρίνει την Εθνική Πολιτική Μείωσης Κινδύνου Καταστροφών και τον Εθνικό Σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν προηγούμενης εισήγησης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και θα προβαίνει σε ετήσιο απολογισμό αποτελεσματικότητας των συνισταμένων του Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας, προγραμμάτων, σχεδίων, μέτρων και δράσεων σε επίπεδο πρόληψης, ετοιμότητας, αντιμετώπισης και αποκατάστασης.Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ενέργεια και το κλίμα.
Εισήγηση από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για τον συντονισμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του θεσμού «Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023».
Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα σχετικά με τον διορισμό Β’ Αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Για εγκληματικές ενέργειες της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Ηλιόπουλος

Φέρτε ιδέες, έρχεται χρήμα…

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας