23:44 Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Στάθης Ψυρρόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης: "Με πολεμούν τα συμφέροντα - Που είναι τα 6 εκατ. ευρώ πλεόνασμα που είχε ο δήμος;"

Στάθης Ψυρρόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης: "Με πολεμούν τα συμφέροντα - Που είναι τα 6 εκατ. ευρώ πλεόνασμα που είχε ο δήμος;"

Αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και να ερευνήσει εξονυχιστικά τα οικονομικά του Δήμου Ηλιούπολης με σκοπό να διαπιστωθεί τι συνέβη τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την διαχείριση από την τωρινή δημοτική αρχή είναι ο  Στάθης Ψυρρόπουλος.

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια βίντεο: Νίκος Νικολετάκης

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης είπε μεταξύ άλλων: “Είμαστε με την κοινωνία της Ηλιούπολης και τον κόσμο εναντίον ενός σάπιου συστήματος. Λοιπόν το σάπιο σύστημα θα πέσει και θα πέσει σε λίγες μέρες την Κυριακή γιατί τα συμφέροντα είναι πολλά, θα τα πατάξουμε και θα απελευθερώσουμε το δήμο. Θα ερευνήσουμε όλες τις υποθέσεις και προφανώς θα υπάρξει και ορκωτός λογιστής ο οποίος θα μπορέσει να αναδείξει τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να αναλάβουμε ένα ταμείο με πολλές απευθείας αναθέσεις.”

Ο κ. Ψυρρόπουλος επισήμανε ότι ο νυν δήμαρχος αποφεύγει να απαντήσει τι απέγιναν τα 6.000.000 ευρώ πλεόνασμα που άφησε στον δήμο παρακαταθήκη η προηγούμενη δημοτική αρχή του Βασίλη Βαλασόπουλου.

Όπως είπε η παράταξη του κ. Χατζηδάκη ενέκρινε την ενοικίαση Χριστουγεννιάτικου στολισμού έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ ενώ υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες που είναι άγνωστες και έχουν λάβει τρομακτικά ποσά.

“Από την ημέρα που θα αναλάβουμε ο πολίτης της Ηλιούπολης θα ξέρει ακριβώς πού έχουν πάει όλα αυτά τα χρήματα μέχρι τώρα αλλά και που θα τα διαθέτουμε εμείς” πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνουν απευθείας αναθέσεις. Όλα θα γίνονται με διαγωνισμούς με δημόσιους διαγωνισμούς διαφανείς και μάλιστα έχουμε πει ότι όλοι οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων, το πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή το ταμείο του δήμου, μέσα από ηλεκτρονικά μέσα. Άρα θα υπάρχει διαφάνεια.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος με μια σειρά αναρτήσεων που έχει κάνει στην σελίδα του στο Facebook απευθύνει μια σειρά από ερωτήματα στον κ. Χατζηδάκη, συνυποψήφιο του στις εκλογές της Κυριακής:

“Πώς είναι δυνατόν να έχετε έτοιμη πρόταση για τον Οδοφωτισμό της πόλης με λαμπτήρες τεχνολογίας Led αξίας 3.400.000 ευρώ κι εσείς να μας φέρνετε πρόταση κατάπτυστη στο δημοτικό συμβούλιο που άγγιζε τα 10.000.000 ευρώ;

Πότε θα μας πείτε πως δημιουργήθηκε το έλλειμμα στον ΠΑΟΔΗΛ ύψους 30.000 ευρώ;

Γιατί διέθεσε ο Δήμος σύμφωνα με τη Διαύγεια πάνω από 100.000 ευρώ σε ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ στολιδιών;

Περιμένατε το debate, κε Χατζηδάκη, όταν μας κλείνατε εδώ και 4 χρόνια τα μικρόφωνα μέσα στα δημοτικά συμβούλια;”

“Μαύρη προπαγάνδα”

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Πέτρο Κουσουλό ο κ. Ψυρρόπουλος αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα περί ρευματοκλοπής τα οποία χαρακτήρισε “πόλεμο λάσπης” και “μαύρη προπαγάνδα”.  Όπως είπε αυτή η ιστορία ξεκίνησε μέσα από ανώνυμα e-mail τα οποία εστάλησαν στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης πράγμα που υποδηλώνει ότι ο αποστολέας είχε πρόσβαση στις συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:  “Εδώ και αρκετές εβδομάδες  μας απειλούσαν διάφοροι κύκλοι ότι εάν είμαστε στο δεύτερο γύρο θα υπάρξει ένας τεράστιος πόλεμος λάσπης στο πρόσωπό μου. Ο αποστολέας έβγαλε ένα χαρτί χωρίς σφραγίδα το οποίο με ενέπλεκε ότι από την επιχείρηση μου έκλεβα ένα ευρώ τη μέρα ρεύμα από την ΔΕΗ! “Η κατηγορία είναι μία σκευωρία. Ξεκίνησε με ένα πολύ καλά οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο.”

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι έχει καθαρό ποινικό μητρώο και δεν έχει ενημερωθεί να υπάρχει κάποια καταγγελία σε βάρος του για ρευματοκλοπή. “Η εισαγγελία γνωρίζει ότι είμαι πεντακάθαρος. Για την υπόθεση έχω κάνει μήνυση για να δούμε τι έχει γίνει πίσω από όλη αυτή την ιστορία, ποια συμφέροντα υπάρχουν, πως υπάρχει ένα τέτοιο χαρτί και διανέμεται σε όλο τον κόσμο της πόλης και παντού και επιτέλους να μάθουμε το ρόλο που έχουνε παίξει κάποιοι πολύ σκοτεινοί κύκλοι1” τόνισε.

“Ο κόσμος θέλει να πάει μπροστά”

Όπως είπε λαμβάνει πολλά συγκινητικά μηνύματα μηνύματα στήριξης από τους δημότες: Οι κάτοικοι της Ηλιούπολης δεν θέλουν να ζουν σε εποχές του 50 και του 40, θέλουν να πάνε μπροστά και αυτό το έχει δείξει ο λαός της Ηλιούπολης γιατί είναι βαθιά δημοκρατικός, κρίνει συγκρίνει και μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για μία μαύρη προπαγάνδα από μια διοίκηση που ήταν όλα αυτά τα χρόνια αποξενωμένη μέσα στα κλειστά γραφεία και έχουν πολλά σκάνδαλα.

Ο κ. Ψυρρόπουλος είπε στον  Πέτρο Κουσουλό ότι υπάρχει ένα κλίμα εκφοβισμού και τραμπουκισμού. Μάλιστα ο ίδιος βρήκε σκισμένα τα ελαστικά του αυτοκινήτου του μετά από ομιλία ενώ άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε πανό που είχαν αναρτήσει.

Αφίσες του υποψήφιου Δημάρχου στις οποίες άγνωστοι έγραψαν συνθήματα

“Με κάποιους δημοτικούς συμβούλους θα πάμε στο αστυνομικό τμήμα για να προειδοποιήσουμε εγγράφως να μας διαφυλάξουν αυτό το Σαββατοκύριακο από δεν ξέρω και γω τι γεγονότα θα ζήσουμε” σημείωσε.

“Εγώ και όλη μας η ομάδα αυτή τη στιγμή παλεύει απέναντι στο σύστημα και τα συμφέροντα. Δεν μας δεσμεύει κανένας, δεν έχουμε κανένα χορηγό, δεν έχουμε κανέναν επιχειρηματία, κανένα δημοσιογράφο να μας στηρίζει. Είμαστε με την κοινωνία της Ηλιούπολης και τον κόσμο εναντίον ενός σάπιου συστήματος. Λοιπόν το σάπιο σύστημα θα πέσει και θα πέσει σε λίγες μέρες την Κυριακή γιατί τα συμφέροντα είναι πολλά, θα τα πατάξουμε και θα απελευθερώσουμε το δήμο” τόνισε

Ο ίδιος στέλνει μέσω του ereportaz.gr ένα μήνυμα στους πολίτες να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής: “Το αποτέλεσμα για την επόμενη μέρα του δήμου πρέπει να διαμορφωθεί όχι από την αποχή, αλλά από τη συμμετοχή και να πάει ο κόσμος να ψηφίσει όχι με βάση τις τελευταίες 3-4 μέρες και την προπαγάνδα και όλη αυτή τη μαυρίλα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα αλλά να πάει να ψηφίσει με προοπτική με αισιοδοξία και χαμόγελο και να μας δώσει τη δύναμη να μπορέσουμε να φέρουμε την Ηλιούπολη εκεί που της αξίζει.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση του Αρείου Πάγου στα δημοσιεύματα για ελλιπή μέτρα ασφαλείας

Νίκος Δένδιας σε Ισραηλινό πρέσβη: Αμέριστη η συμπαράσταση της Ελλάδας στο Ισραήλ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας