More

  Στέλλα Κυριακίδου: Πιθανόν αρχές του ’21 το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

  Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρία Στέλλα Κυριακίδου, για το γεγονός ότι από το Φθινόπωρο η Ευρώπη θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κορωνοϊό, ενώ θα αρχίσει και η εποχική γρίπη. Όπως ανέφερε η Ελληνοκύπρια Επίτροπος της Ε.Ε. το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με τους υπουργούς Υγείας των κρατών μελών της Ε.Ε. από τους οποίους έχει ζητηθεί να εμβολιαστεί για την γρίπη ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Αρχές του -21 θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, πιθανολογεί η Επίτροπος.

  Οι κανονικοί χρόνοι Παρασκευής εμβολίων δηλαδή της παρασκευής των απαιτούμενων δόσεων είναι κοντά στα 10 με 15 χρόνια. Είναι πιθανό να έχουμε αποτελεσματικό εμβόλιο στις αρχές του 2021 αλλά δεν είναι πιθανό να μπορεί τότε να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη είναι σε διαπραγμάτευση με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών που αναπτύσσουν το εμβόλιο. Ανέφερε χαρακτηριστικά η επίτροπος υγείας της ευρωπαϊκής ένωσης Στέλλα Κυριακίδη: «Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, εάν προχωρήσουμε θα είναι ίσως τέλος χρόνου, αρχές του επομένου. Η παραγωγή θα πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον πληθυσμό. Μέχρι τότε θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό είναι τεράστιας σημασίας».

  Η Επίτροπος Υγείας υπογράμμισε επίσης, ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως εάν είναι μικρή ή μεγάλη χώρα».

  Η επίτροπος υγείας της ευρωπαϊκής ένωσης Στέλλα Κυριακίδη έρχεται σήμερα με δήλωσή της στον Skai στην “Πρωινή Ενημέρωση” να επιβεβαιώσει τη συζήτηση που είχε γίνει κατά τη διάρκεια της καραντίνας με τον καθηγητή παθολογίας -λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τη δημοσιογράφο του “e-reportaz.gr” και της “Μπαμ” Αλεξία Σβώλου για το τι θα πρέπει να γίνει για τον εμβολιασμό για την εποχική γρίπη, λέγοντας ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή θα συστήσει τον πιο εγκαίρως εμβολιασμός για τη γρίπη να γίνει νωρίτερα εμβολιασμός και να διευρυνθούν.

  Οι ομάδες των ανθρώπων που θα πρέπει να εμβολιαστούν σαν μέσο προφύλαξης στο ενδεχόμενο να συμπέσουν ο κορωνοϊός -το δεύτερο κύμα- και η γρίπη.

  Η ευρωπαϊκή επιτροπή επιβεβαιώνει αυτά που είχαμε συζητήσει Και την ερώτηση – πρόταση που είχαμε υποβάλλει στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τον περασμένο Μάρτιο στην ζωντανή ενημέρωση των έξι!

  Αύριο θα γίνει η συζήτηση στην ευρωπαϊκή επιτροπή για τις νέες συστάσεις για την χρήση μάσκας και όπως τόνισε η αρμόδια επίτροπος υγείας Στέλλα Κυριακίδη η σύσταση θα είναι για την χρήση της όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις.

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Β.Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς παρέδωσε 565 κλίνες ΜΕΘ, σήμερα έχουμε 941 – Πόσες είναι ελεύθερες στην Αττική

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς παρέδωσε 565 κλίνες ΜΕΘ, σήμερα έχουμε 941. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να κάνουμε ανακοίνωση ότι μένουν...

  Η Δόξα Δράμας, ο Πετράκης και τα λύτρα

  Μέσα σε μία μέρα έμαθε όλη η Ελλάδα τον Απόστολο Πετράκη! Το ημερολόγιο έγραφε 14 Σεπτεμβρίου 2020 όταν το διαδίκτυο γέμισε με την είδηση...

  Συνελήφθη ο δράστης της ανθρωποκτονίας στην Πρέβεζα

  Συνελήφθη αργά το μεσημέρι, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ο 48χρονος δράστης του αιματηρού επεισοδίου στην Νέα...

  Κορωνοϊός δρεπανηφόρος στον νομό Αττικής

  Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με ποσοστό 29%, οι συνταξιούχοι με ποσοστό 13% και οι άνεργοι νέοι με ποσοστό 13,7% πιο συχνά θετικοί στον ιό Ρεπορτάζ ΑΛΕΞΙΑ...

  Βαφτίσια για την εγγονή του Mr Jumbo- Αποκλειστικό!

  Και το όνομα αυτής Ίρις - Ευτυχία. Ο εφοπλιστής Βασίλης Μιχαήλ και η Χριστίνα Βακάκη , κόρη του Mr Jumbo Απόστολου Βακάκη, βάφτισαν το...