14:25 Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Στη Βόρεια Εύβοια κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Βασίλη Κεγκέρογλου

Στη Βόρεια Εύβοια κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Βασίλη Κεγκέρογλου

Βόρεια Εύβοια: Στις πυρόπληκτες περιοχές κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ.Στη βόρεια Εύβοια και τις πυρόπληκτες περιοχές βρίσκεται κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Βασίλη Κεγκέρογλου. Ήδη, το κλιμάκιο επισκέφθηκε το δημαρχείο στη Λίμνη, προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο και να ενημερωθεί.

Πυρκαγιές: Στην Ηλεία ο Μητσοτάκης, στην Εύβοια ο Τσίπρας

Στο μεταξύ, «Οι τελευταίες εφιαλτικές μέρες για την Ελλάδα αποτελούν ακόμη μια συνέπεια της κλιματικής αλλαγής που αλλάζει βίαια τον κόσμο και τις ζωές μας», τονίζει σε ανακοίνωσή το ο τομέας Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι «Έγινε η καταστροφή συνήθειά μας».

«Η Αττική, η Εύβοια, η Ρόδος, η Κως και η Μεσσηνία έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Ο φυσικός πλούτος της χώρας γίνεται βορά στις ορέξεις της φωτιάς, περιουσίες καταστρέφονται, ζώα καίγονται ζωντανά και όλοι ελπίζουμε να μην υπάρξει καμία ανθρώπινη απώλεια», συμπληρώνει.

«Παρακολουθούμε τις προσπάθειες των πυροσβεστών, των υπαλλήλων των δήμων, των εθελοντών και των κατοίκων να περιορίσουν τη φωτιά και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας. Νιώθουμε χρέος να λάβουμε δράση άμεσα, όχι μόνο για τις επόμενες γενιές, αλλά και για τη δική μας», προσθέτει.

Ο τομέας Νέας Γενιάς του ΚΙΝΑΛ, αναφέρει ότι «Η χθεσινή ημέρα ανέδειξε για πολλοστή φορά την ανυπαρξία σχεδίου και άμεσης αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού. Η παράλληλη πραγματικότητα που προσπαθεί να εδραιώσει η Κυβέρνηση με τα αλληλοσυγχαρητήρια μεταξύ Υπουργών και Πρωθυπουργού εξοργίζει την κοινωνία και ειδικότερα την νεολαία και κάνει τις ευθύνες και τις παραλείψεις των κυβερνώντων ακόμη πιο σοβαρές», και ζητεί άμεση ενίσχυση του Πυροσβεστικού σώματος και του εξοπλισμού τους και ενίσχυση των εναέριων μέσων.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας