17:55 Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μουσεία- 5 μετατρέπονται σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μουσεία- 5 μετατρέπονται σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου

Κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το οποίο τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια μουσεία της Ελλάδας θα μετατραπούν σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Πρόκειται για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που θα πάψουν να είναι ειδικές περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει τίτλο «Εκσυγχρονισμός της μουσειακής πολιτικής και ζητημάτων διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς: ίδρυση μουσείων-ν.π.δ.δ., κρατική ασφάλιση της κινητικότητας των πολιτιστικών αγαθών, δράσεις του Ο.Δ.Α.Π. και του Μουσείου Ακρόπολης, ρυθμίσεις ποινικής προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, Συμβούλια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μητρώο Προσωπικού Αρχαιολογικών Εργασιών και λοιπές διατάξεις σχετικά με το προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στον πολιτισμό».

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου από τον αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα αρχίσει αύριο Παρασκευή, 03/02/2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενδώνη: Ελεύθερη η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στους εκπαιδευτικούς

Ο επιχειρηματίας Δ. Δασκαλόπουλος δωρίζει την Συλλογή του σε τέσσερα μουσεία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας