6:55 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Στην Αθήνα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικός Νταβούτογλου

Στην Αθήνα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικός Νταβούτογλου

Σήμερα έφτασε στην Αθήνα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό προγραμματίστηκε για τις 10 το πρωί και με τον κ. Βενιζέλο στις 10.45. Στη συνέχεια θα προγραμματιστούν στις 11:15 θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:30 οι κύριοι Νταβούτογλου και Βενιζέλος θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Αμέσως μετά, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, μετά την τελευταία επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Άγκυρα τον περασμένο Ιούλιο.

Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και η προετοιμασία της επόμενης, τρίτης κατά σειρά, συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής της επόμενης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη, υπό την προεδρία των δύο Πρωθυπουργών, με τη συμμετοχή υπουργών και από τις δύο χώρες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας