23:56 Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Στο κενό η προσπάθεια της Ν.Δ. για αλλαγές στο "Νόμο Παρασκευόπουλου"

Στο κενό η προσπάθεια της Ν.Δ. για αλλαγές στο "Νόμο Παρασκευόπουλου"
  • Απορρίφθηκε η τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ για την αλλαγή του “νόμου Παρασκευόπουλου” αναφορικά με την αποσυμφόρηση των φυλακών
  • Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως ο πολιτισμός μιας χώρας εξαρτάται και από το πώς αντιμετωπίζει τους φυλακισμένους της
  • «Είπαμε στον κ. Μητσοτάκη, δείτε τις δημοσκοπήσεις πως δεν πέφτει η ΧΑ, η προσπάθειά σας να έχετε ακροδεξιά ατζέντα στο θέμα των φυλακισμένων και μεταναστών δε θα σας βγει! Κάνετε μεγάλο κακό στην ελληνική κοινωνία», τα λόγια του υπουργού
  • Ν. Δένδιας:”Η κυβέρνηση συνεχίζει το παραμύθι του όλοι οι φυλακισμένοι έξω. Αυτά είναι άθλια νομοθετήματα της ντροπής»

Στο κενό έπεσε η τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για ριζικές αλλαγές του νόμου Παρασκευόπουλου και επαναφορά των φυλακών τύπου Γ’ και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας ότι η ανομία στην χώρα συνδέεται με τις άφρονες επιλογές της.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. που συνοδεύει την κατάθεση της τροπολογίας – που τελικά απορρίφθηκε – αναφέρει χαρακτηριστικά: 
“Η Κυβέρνηση αντί να αναγνωρίσει το λάθος της να αποσυμφορήσει τα σωφρονιστικά καταστήματα με χιλιάδες αποφυλακίσεις ακόμη και εγκληματιών για κακουργήματα, σήμερα αποκαλύπτεται ότι προωθεί κάτι εξίσου επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια. Καθιστά ελαστικότερη την χορήγηση ολιγοήμερων αδειών στους κρατουμένους, με συνέπεια ακόμη και οι τρομοκράτες να βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές και να καταστρώνουν ελεύθερα τα επόμενα σχέδιά  τους..
Καλούμε την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η γενικευμένη ανομία στην χώρα, συνδέεται ευθέως με τις άφρονες επιλογές της. Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή τροπολογία η οποία επαναφέρει την ανάγκη ίδρυσης φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, απαγορεύοντας – μεταξύ άλλων – την χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες και ζητεί την άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.
Αν δεν κατανοεί η Κυβέρνηση το αυτονόητο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ας ρωτήσει τον ίδιο τον πρώην Υπουργό της, που αναγνώρισε δημοσίως πόσο καταστροφικός απεδείχθη ο νόμος του”.

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας