9:37 Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Στο σκαμνί για τις μίζες του "Ντυνάν" ο Ανδρέας Μαρτίνης

Στο σκαμνί για τις μίζες του "Ντυνάν" ο Ανδρέας Μαρτίνης
  • Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα καθήσει στο σκαμνί ο αποφυλακισμένος για λόγους υγείας, Ανδρέας Μαρτίνης!
  • Με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη τον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν, τη σύζυγό του και έναν επιχειρηματία για μίζα 3,2 εκ. μάρκων από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International
  • Είναι η υπόθεση που είχε οδηγήσει στη σύλληψη του 75χρονου Μαρτίνη και της 67χρονης συζύγου του, Γεωργίας, το Μάιο του 2016
  • Η προφυλάκισή του έπαυσε, ως γνωστόν, τον περασμένο Αύγουστο

 

Για προμήθειες υπερκοστολογημένων εξοπλισμών κατηγορείται ο Ανδρέας Μαρτίνης μετά από απόφαση παραπομπής του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία, άλλωστε, τον είχε κρατήσει προφυλακισμένο για 15 μήνες.

Με το υπ’ αριθμόν 2190/2017 βούλευμα, στέλνει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον ίδιο και τη σύζυγό του, αλλά και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπ, προκειμένου να δικαστούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Ο 75χρονος οδοντίατρος, επί προεδρίας του στο Ερρίκος Ντυνάν, φέρεται να εισέπραξε μίζα 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από την Hospitalia International, ώστε η γερμανική εταιρία να προτιμηθεί στη σύμβαση προμήθειας εξοπλισμού για το νοσοκομείο. Μέρος του ποσού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να δαπανήθηκε για να αγοραστεί το κτίριο, το οποίο σήμερα ενοικιάζεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Στην απολογία του ο κ. Μαρτίνης είχε αρνηθεί ότι δωροδοκήθηκε και υποστήριξε ότι τα χρήματα ήταν νόμιμα και φορολογημένα και προέρχονταν από την οικογενειακή περιουσία της συζύγου του. Τότε, ο άλλοτε ισχυρός άντρας του Ερρίκος Ντυνάν είχε κριθεί προφυλακιστέος, ενώ η σύζυγός του είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.
Θυμίζουμε πως τον περασμένο Αύγουστο ο κ. Μαρτίνης αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας