0:41 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Στόχος φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών ομάδων μια βάση του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία

Στόχος φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών ομάδων μια βάση του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία

Μία βάση, στη Συρία, του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές, μπήκε σήμερα στο στόχαστρο φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών ομάδων, όπως ανακοίνωσε η διοίκησή της.

“Οι δυνάμεις του συνασπισμού στοχοθετήθηκαν από οκτώ έμμεσα πλήγματα στη (στρατιωτική βάση) Γκριν Βίλατζ”, ανακοίνωσε ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός. Η επίθεση προήλθε από “κακόβουλες” ομάδες “υποστηριζόμενες από το Ιράν” συνεχίζει το κείμενο, διευκρινίζοντας ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τον συνασπισμό, μια παρόμοια επίθεση αποτράπηκε την Τρίτη.

Ο συνασπισμός “που συνεχίζει να βλέπει τις δυνάμεις του να απειλούνται στο Ιράκ και τη Συρία από παραστρατιωτικούς υποστηριζόμενους από το Ιράν (…) διατηρεί το δικαίωμα να αμυνθεί και να ενώσει τις δυνάμεις του απέναντι σε κάθε απειλή”, δήλωσε ο επικεφαλής του, ο στρατηγός Τζον Ο. Μπρέναν Τζούνιορ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε το πρωί ότι σημειώθηκε μια άλλη επίθεση στη μεγαλύτερη βάση του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία, η οποία βρίσκεται στο πετρελαϊκό κοίτασμα του Αλ Όμαρ. Από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν, η μία έπεσε στο ελικοδρόμιο, προκαλώντας υλικές ζημιές. Άλλες δύο έπεσαν σε σημεία όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού απάντησαν με πυρά εναντίον των περιχώρων της πόλης Αλ Μαγιαντίν, απ’ όπου προήλθαν οι ρουκέτες.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα. Όταν ρωτήθηκε για αυτό το συμβάν, ο συνασπισμός απάντησε ότι δεν έχει καμία πληροφορία περί νέων επιθέσεων.

Περίπου 900 Αμερικανοί στρατιώτες παραμένουν στη βορειοανατολική Συρία και στη βάση Αλ Τανφ στον νότο, στα σύνορα με το Ιράκ και την Ιορδανία.

Διαβάστε ακόμη

Παραστρατιωτικές οργανώσεις τούρκων “ρημάζουν” τη Βόρεια Συρία

Το Μπαχρέιν τοποθετεί πρεσβευτή στη Συρία μετά από 10 χρόνια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας