2:08 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Συμφωνήθηκαν βελτιώσεις στον Κ.Φ.Ε. μεταξύ Μαυραγάνη και ΠΑΣΟΚ

Συμφωνήθηκαν βελτιώσεις στον Κ.Φ.Ε. μεταξύ Μαυραγάνη και ΠΑΣΟΚ

Εποικοδομητική και χρήσιμη χαρακτήρισαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για το προς διαβούλευση σχέδιο του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Όπως τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, τα περισσότερα από τα θέματα που έθεσε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ – Πάρης Κουκουλόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας, Ανδρέας Μακρυπίδης και Δημήτρης Σταματόπουλος- στον κ. Μαυραγάνη έχουν ήδη αντιμετωπισθεί από το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφωνούν στην αναδιατύπωση συγκεκριμένων διατάξεων ώστε να κλείσει το παράθυρο για την αύξηση της παρακράτησης σε μισθούς και συντάξεις, να αποσυρθεί η σημερινή διάταξη του ΚΦΕ με την οποία ορίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να καθορίζει τον τρόπο αναγωγής του μηνιαίου εισοδήματος σε ετήσιο, να ξεκαθαρισθεί πως θα παραμείνει αμετάβλητη και η προκαταβολή φόρου για ΟΕ και ΕΕ, αλλά και να επανέλθει στο 20% ο συντελεστής φορολογίας των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στο κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, το οποίο ο νέος ΚΦΕ αύξησε στο 25%.

Στη σύσκεψη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον υφυπουργό Οικονομικών τέθηκε και το θέμα της μη έκπτωσης των τόκων δανείων από το εισόδημα των επιχειρήσεων, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να υπάρξουν όλες οι απαραίτητες νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε να αντιμετωπισθούν τα εκκρεμή ζητήματα πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας