Γερμανία: Ισχυρή έκρηξη σε ορυχείο – Απεγκλωβίστηκαν και οι 35 ανθρακωρύχοι, δύο τραυματίες

Γερμανία: Ισχυρή έκρηξη σε ορυχείο – Απεγκλωβίστηκαν και οι 35 ανθρακωρύχοι, δύο τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 09:00 το πρωί της Παρασκευής (08.11.2019) σε ορυχείο.
Έκρηξη σε ορυχείο στην κεντρική Γερμανία. Δυο τραυματίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης για τους εγκλωβισμένους.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το DPA αναφέρουν πως από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο έχουν τραυματιστεί δυο άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 30 εργάτες έχουν παγιδευτεί στις στοές. Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι εγκλωβισμένοι εργάτες είναι 38.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα περίπου 35 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε βάθος 700 μέτρων που είναι εφοδιασμένα με οξυγόνο. Θα γίνει προσπάθεια μεταφοράς τους εντός της ημέρας.

Περίπου 100 άτομα εργάζονται στο ορυχείο του Teutschenthal.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει διασώστες.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα αίτια της έκρηξης.

An ambulance arrives at the scene after an explosion at the Teutschenthal mine near Halle, Germany, November 8, 2019. REUTERS/Marvin Gaul

Οι εγκλωβισμένοι εργάτες βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ασφαλές σημείο, σε καταφύγιο εκτάκτου ανάγκης μέσα στο χώρο του ορυχείου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης για τους ανθρακωρύχους που έχουν εγκλωβιστεί στα έγκατα της γης. Στο σημείο βρίσκονται ήδη οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.
Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής τι προκάλεσε την έκρηξη στο ορυχείο Teutschenthal, στην κεντρική Γερμανία.

Σχόλια